Gerilladan Devrimci Operasyon: 49 işgalci cezalandırıldı, 17 mevzi imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillasının gerçekleştirdiği devrimci operasyon ve eylemlerde 49 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. 17 mevzi, 2 t A4 silahı, 1 adet bombaatar silahı imha edilmiştir. Çok sayıda silah ve askeri malzemeye el konuldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimiz, Partimiz PKK’nin 45. Parti Yılına girişini kutlama ve Metîna Eyalet Komutanlığı Üyesi Nurî Yekta yoldaşımız şahsında kimyasal silah ve yasaklı bombalarla şehit edilen tüm yoldaşlarımızın intikamı için Metîna’nın Girê Hakkari Direniş Alanı’nda devrimci operasyon düzenlemiştir. Saldırı, sızma, suikast ve ağır silah başta olmak üzere birçok gerilla taktiğini iç içe koordineli şekilde kullanan profesyonel timlerimiz, Apocu fedai ruhla işgalcilerin üzerine giderek düşman mevzilerini fethetmiştir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği devrimci operasyon ve eylemler sonucunda; 49 işgalci komutanlarıyla birlikte cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmıştır. Aynı zamanda 17 mevzi, 2 adet A4 silahı, 1 adet bombaatar silahı, 1 erzak deposu, 2 adet mobesse kamera sistemi, 2 adet harekete duyarlı sensör sistemi, çok sayıda silah ve askeri malzeme tümden imha edilmiştir. İşgalcilerin üzerinden 4 adet MPT-55 piyade tüfeği, 4 adet MPT-55 silah dürbünü, 1 adet bombaatar silahı, 1 noktalayıcı, 1 adet özel yapım keskin nişancı silahı, 1 adet termal dürbünü, 1 adet telefon, üzerinde Oğuzhan Alp ismi yazılı olan 1 adet kasatura ve 3 adet güç kaynağına el konulmuştur.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 4 kez yasaklı bomba ve 2 kez de kimyasal silahlarla bombalanmıştır. 16 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

27 Kasım saat 10:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ferdi silahlarla vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Daha sonra eylem alanına müdahale etmek isteyen işgalciler de vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Gerçekleştirilen bu eylemde 3 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Kasım saat 15:30’da Sîda Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

27 Kasım saat 17:30’da Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce iki koldan ağır silahlarla vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

26 Kasım saat 13:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik devrimci operasyon başlatılmıştır. Devrimci operasyon çerçevesinde; Girê Şehîd Zemanî’deki işgalciler üç koldan hedeflenerek el bombaları ve orta otomatik silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Yüksek saldırı ruhuyla işgalcilerin üzerine yürüyen güçlerimiz burada 17 düşman mevzisini tek tek düşürüp fethederek içindeki işgalcileri cezalandırmıştır. Girê Şehîd Zemanî’yi tümüyle kontrol altına alan güçlerimiz burada düşmana ait 2 A4 silahını ele geçirerek işgalcilere karşı kullanmış, daha sonra da tümüyle imha etmiştir. İşgalcilere ait ferdi silah ve cephaneyi de ele geçirerek düşmana karşı kullanan güçlerimiz, işgalcilerin mevzilerinin yanı sıra düşmana ait erzak deposunu da tamamen imha etmiştir.

Apocu fedai ruhla düşmanın üzerine yürüyen saldırı kol komutanlarından Amed yoldaşımız yaralanmasına rağmen, komutasındaki yoldaşların operasyona devam etmesini belirtmiş ve kendisi de yaralı şekilde düşmanın üzerine yürümüştür. Bu devrimci operasyona öncülük eden, büyük bir cesaretle savaşırken yaralanan Amed, Binevş ve Baran yoldaşlarımız son nefeslerine kadar fedaice savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Güçlerimiz aynı zamanda Girê Şehîd Akîf ve Girê Şehîd Viyan’daki işgalcileri de iki koldan ağır ve ferdi silahlarla hedefleyip etkili bir şekilde vurmuş ve en az 5 işgalciyi cezalandırmıştır.

Bu devrimci operasyonda; 42 işgalci komutanlarıyla birlikte cezalandırılmıştır. Aynı zamanda 17 mevzi, 2 adet A4 silahı, 1 adet bombaatar silahı, 1 erzak deposu, 2 adet mobesse kamera sistemi, çok sayıda silah ve askeri malzeme tümden imha edilmiştir. İşgalcilerin üzerinden 4 adet MPT-55 piyade tüfeği, 4 adet MPT-55 silah dürbünü, 1 adet bombaatar silahı, 1 noktalayıcı, 1 adet özel yapım keskin nişancı silahı, 1 adet termal dürbünü, 1 adet telefon, üzerinde Oğuzhan Alp ismi yazılı olan 1 adet kasatura ve 3 adet güç kaynağına el konulmuştur.

İşgalciler devrimci operasyon esnasında ve sonrasında operasyon alanını obüs, havan ve savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombalayarak güçlerimizin ilerleyişini durdurmaya çalışmış, ancak başarılı olamamıştır.

26 Kasım saat 07:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilerin güçlerimizin sızma eylemlerini engellemek için çevrelerine yerleştirdikleri 2 adet harekete duyarlı sensör sistemi hareketli timlerimiz tarafından profesyonelce imha edilmiştir.

27 Kasım saat 14:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

27 Kasım saat 16:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Kasım saat 17:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ferdi silahlarla vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci de yaralanmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

26 ve 27 Kasım’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Çekdar savaş mevzileri yasaklı bombalarla 4 kez bombalanmıştır.

26 Kasım’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Çekdar savaş mevzileri 2 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

27 Kasım’da Kurojahro, Saca, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 16 kez bombalanmıştır.

26 ve 27 Kasım’da Girê Hakkarî, Sîda, Çemço, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüs, ağır silah ve tanklarla onlarca kez bombalanmıştır.”