Gerilladan Mayıs Ayı Şehitleri anısına eylemler: 24 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillaları Mayıs Şehitleri anısına bir dizi eylem gerçekleştirdi. Buna göre; 24 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 3 mevzi, 1 A4 silahı, 1 BKC, 2 askeri çadır, 1 dron, 1 mobesse kamera sistemi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi “Hareketli gerilla timlerimiz, işgalci TC ordusuna karşı etkili eylemler gerçekleştirmiştir. Zengin gerillacılık taktiklerinin üstün bir başarıyla uygulanarak pratiğe aktarıldığı bu eylemler, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin ölümsüz Mayıs Ayı Şehitleri anısına gerçekleştirilmiştir. Güçlerimizin etkili eylemleri sonucunda 24 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmış, 3 mevzi, 1 A4 silahı, 1 BKC, 2 askeri çadır, 1 dron, 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiş, 2 mevzi ve 2 mobesse kamera sistemi darbelenmiş, 13 metre Kortex ve 10 kg TNT’te el konulmuştur” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle”

“AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

16 Mayıs günü saat 18:00’da Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Aynı gün akşam saatlerinde ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından tekrar vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

16 Mayıs günü Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan Girê Werxelê savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra saat 11:45’te hareketli gerilla timlerimiz tarafından sızma eylemiyle hedeflenmiştir. Güçlerimizin ilk atışlarıyla birlikte işgalciler mevzilerini bırakarak kaçmışlardır. Burada bulunan işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi güçlerimiz tarafından imha edilmiştir.

16 Mayıs günü 13:45’te Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal silahlar ve patlayıcılarla bombalayan bir grup işgalci, güçlerimiz tarafından koordineli gerilla eylemiyle iki koldan hedeflenerek vurulmuştur. Birinci eylem kolu; A4 silahı ve mevzisini hedefleyerek yakın mesafeden vurmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi ve 1 A4 silahı imha edilmiştir. İkinci eylem kolu; üç mevzi ve bir mobesse kamera sistemini yakın mesafeden hedefleyerek vurmuştur. Burada 1 işgalci cezalandırılmış, 1 BKC silahı ve 1 mevzi imha edilmiş, 2 mevzi ve 1 mobesse kamera sistemi ise darbelenmiştir.

16 Mayıs günü akşam saatlerinde Werxelê Direniş Alanı çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla iki kez hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

ZAP BÖLGESİNDE;

15 Mayıs günü 12:00’da Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Cûdî çevresinde bulunan savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

15 Mayıs günü 10:20 ve 11:30 saatlerinde Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Kelê savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

16 Mayıs günü 10:30’da Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Harûn ve Şehîd Tolhildan tepeleri arasında bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Denetim altına alınan işgalciler saat 10:30’da koordineli gerilla eylemiyle üç koldan hedeflenerek vurulmuştur. Birinci eylem kolu; bir grup işgalciyi hedefleyerek yakın mesafeden vurmuştur. Burada 4 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci ise yaralanmıştır. İkinci eylem kolu ise; içinde 2 işgalcinin bulunduğu mevziyi hedeflemiştir. Burada da 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır. Üçüncü eylem kolu; mevzilerini bırakarak kaçan işgalcileri suikast taktiğiyle hedeflemiş ve 1 işgalciyi cezalandırmıştır. Çevrede bulunan ve eylem alanına müdahale etmek isteyen işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur.

Hareketli gerilla timlerimizin farklı gerilla taktiklerini iç içe kullanarak gerçekleştirdiği bu eylemde toplam 6 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci ise yaralanmıştır.

16 Mayıs günü 16:00’da Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan Mamreş savaş mevzileri çevresindeki işgalcilere ait iki mevzi, hareketli gerilla timlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda, 3 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi imha edilmiş ve 1 mevzi darbelenmiştir.

16 Mayıs günü sabah saatlerinde Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalciler yanlarında getirdikleri patlayıcıları bırakarak kaçmışlardır. Burada işgalcilere ait 13 m Kortex (fünye) ve 10 kg TNT’ye güçlerimiz tarafından el konulmuştur.

16 Mayıs günü 09:30’da Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Ortê savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, hareketli gerilla timlerimiz tarafından iki koldan hedeflenerek vurulmuştur. Birinci eylem kolu; işgalcilere ait iki çadırı hedefleyerek yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. İkinci eylem kolu; bir grup işgalciyi hedefleyerek etkili bir şekilde vurmuştur. Aynı gün saat 14:30’da işgalcilere ait bomba yüklü 1 dron güçlerimiz tarafından vurularak imha edilmiştir.

Hareketli gerilla timlerimizin gerçekleştirdiği bu koordineli eylem sonucunda toplam; 5 işgalci cezalandırılmış, 2 askeri çadır ve bomba yüklü bir dron imha edilmiştir.

Zap güçlerimizin fedai saldırı ruhuyla gerçekleştirdiği bu etkili eylemler, Ölümsüz Komutanımız Haki Karer yoldaşımız şahsında Mayıs Ayı Şehitlerimiz anısına gerçekleştirilmiştir.

16 Mayıs günü 19:00, 22:00 ve 23:00 saatlerinde Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, 3 kez güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

16 Mayıs günü Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerini kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

XAKURKÊ BÖLGESİNDE;

16 Mayıs günü 13:00’te Girê Şehîd Axîn’de bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır.

SÎRE KARAKOLU VURULDU

10 Mayıs günü Başûrê Kurdistan sınırları içinde bulunan işgalci TC ordusuna ait Sîrê karakolu nizamiyesi, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda en az 4 işgalci cezalandırılmıştır.

SALDIRILAR  SÜRÜYOR

İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombalamıştır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

15 Mayıs günü saat 22:30’da Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî savaş uçakları tarafından 2 defa bombalanmıştır. Aynı saatlerde Koordine alanı ile Dêşîşê, Seraro ve Êdinê köylerinin çevresi sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

16 Mayıs günü 18:06’da Garê’ye bağlı Girê Hefttebax savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

16 Mayıs günü Zap’a bağlı Gundê Fileha, Girê Cûdî ve Girê FM alanları 13 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

17 Mayıs günü sabah saatlerinde Zap’a bağlı Karker, Saca ve Çemço alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs, havan ve 7 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”