Halklar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlarda

Kuzey ve Doğu Suriye'de halklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlara çıktı.

Kürdistan genelinde halklar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlara çıkmayı sürdürüyor.
Hesekê, Waşûkanî Kampı, Şedadê, Til Temir ve Dirbesiyê’de ‘Şimdi özgürlük zamanı’ hamlesi kapsamında yürüyüşler düzenlendi. Yürüyüşlere binlerce kişinin yanı sıra STK’lar, siyasi partiler ve Arap aşiretlerin kanaat önderleri de katıldı. Zirgan’da da yürüyüş yapılması bekleniyordu fakat işgalci Türk devletinin bombardımanından dolayı eylem durduruldu.
Kongreya Star ve Devrimci Gençlik Hareketi’nin çağrısıyla yapılan yürüyüş şehir merkezindeki Hemame Kavşağı’nda başlayarak El-Muftî Mahallesi Şehîd Serhed Alanı’nda son buldu.
Kongreya Star üyesi Welîde Botî, şunları söyledi; “Önder Abdullah Öcalan özgürlük mühendisidir. Bugün biz ‘Önder Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü Zamanıdır’ hamlesinin ikinci aşamasındayız. Önder Abdullah Öcalan özgürleşene kadar eylemlerimiz devam edecek. Kuzey ve Doğu Suriye halkı Önder Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele ve direnişi büyütmelidir.”

WAŞÛKANÎ KAMPI'NA YÜRÜYÜŞ

Yüzlerce Serêkaniyêli Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Waşûkanî Kampı’na doğru yürüyerek bir açıklama yaptı.
Kongreya Star üyesi Nûra Nezîr tarafından okunan açıklamada, “Önder Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen Uluslararası Komplodan 23 yıl sonra bu hamleye başladık. Demokratik ulus projesine inanan toplumlar Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi reddediyor. Önder Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşması için mücadelemizi büyüteceğiz" denildi.


TIL TEMIR
Şehit Aileleri Meclisi önünden ana caddeye doğru ilerleyen Til Temir halkının gerçekleştirdiği yürüyüş, Filistin Sokağı’nda mitinge dönüştü.
Miting alanında, Abdullah Öcalan’ın direniş üzerine yaptığı değerlendirmeleri dinlendi.
Ardından Kongreya Star Yönetim Üyesi Meryem El-Abdullah, Dem Dema Azadiyê hamlesine dikkat çekerek, Abdullah Öcalan’a yönelik tecride son verilmesi ve özgürlüğünün sağlanması için mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.


ŞEDADÊ
Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıyan Şedadê halkı, Şedadê Merkezi’nde yürüyüşe başladı.
Suriye Gelecek Partisi Üyesi Fatima El-Ewad, ağırlaştırılmış tecridi kınayarak, Türk devletine kirli politikalarına son verme çağrısı yaptı.
Kongreya Star Yönetim Üyesi Emîre Sed ise avukatları ve ailesiyle görüşmesine engel olunan Abdullah Öcalan’dan derhal bilgi almak istediklerini dile getirdi. dair bilgi almak istediklerini ve derhal fiziki özgürlüğüne kavuşması gerektiğini belirtti.


DIRBÊSIYÊ
Suriye Devrimci Gençliği merkezi önünde gelen yüzlerce Dirbêsiyêli, ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yoğun katılımdan dolayı yürüyüş mitinge dönüştü.
Mitingde kısa bir konuşma yapan Kongreya Star Hesekê Kantonu Koordinasyonu Üyesi Lîlav Hesen, Kürt halkının düşmanlarının anlaşarak Abdullah Öcalan’ı fiziken İmralı’da esir aldığını fakat Abdullah Öcalan’ın felsefesi sayesinde elde edilen kazanımları yok edemediklerini ve halkların örgütlü iradesini kıramadıklarını belirtti.
Lîlav Hesen, konuşmasını şöyle bitirdi: “Bölge halkları işgalci Türk devletinin saldırılarına sessiz kalmayacak. İşgal altındaki bölgeler özgürleştirilinceye ve Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele edeceğiz.”


ŞEHBA
Şehba’da yürüyüş düzenleyen Efrînliler, Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısında bulundu. Til Qirah köyünde toplanan kitle Til Susin köyünde bulunan Serdem Kampı’na doğru yürüyüşe geçti.
Abdullah Öcalan’ın posterlerini açan halk, üzerinde ‘İmralı sistemini kırmak ve Önder Öcalan ile özgür yaşamak sözümüz var’, ‘İşgale ve tecride artık yeter!’ ve ‘Şimdi Önder Öcalan ve Efrîn’i özgürleştirme zamanı’ yazılı pankartlar taşıdı.
Serdem Kampı önünde duran halka Kongreya Star adına Şeziye İbrahim hitap etti. Şeziye İbrahim, “Önderimiz özgürleşene kadar onun yolunu bırakmayacağız. Önder Öcalan’ın özgürlüğü esir tüm halkların özgürlüğüdür. Önder Apo olmadan özgür olamayız” dedi.
Şehba Özgür Kadın Meclisi adına konuşan Werde Şêxo da Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin halkları kapitalist güçlerin fikirlerinden kurtardığını söyledi. Abdullah Öcalan’ın felsefesinin kadınlara öncü rolünü oynama şansı verdiğini söyleyen Werde Şêxo, tüm kadınlara ‘Şimdi Özgürlük Zamanı’ hamlesini sahiplenme çağrısında bulundu.
Eylem, İmralı direnişinin selamlandığı sloganlarla sona erdi.


KOBANÊ
Kobanê’de bulunan Özgür Kadın Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, Barış Meydanı’na doğru sloganlarla yürüdü. Yürüyüşte Türk devletinin işgalini kınayan sloganlar atıldı.
Barış Meydanı’nda mitinge dönüşen yürüyüşte Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Sara Xelîl, ağır tecridin kırılması için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
Özgürlük gemisi eylemini selamlayan Sara Xelîl, “Önder Öcalan özgürleşmeden Kürt halkı özgürleşemez. Ortadoğu halkları onurlu bir yaşam süremez. Türk devleti halkların onurlu yaşam mücadelesine saldırıyor. Bu saldırıların kırılması için Önder Öcalan’ın özgürleşmesi gerekiyor” diye belirtti.

QAMÎŞLO
KCK tarafından başlatılan ‘Şimdi özgürlük zamanı’ hamlesi kapsamında bugün QamÎşlo’da geniş katılımlı yürüyüş gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü istendi.
Yürüyüşe Kürt, Arap, Süryani, Ermeni ve diğer tüm bileşenler de katıldı.
Qamişlo’ya bağlı yüzlerce köy ve beldelerden binlerce kişinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşu üyeleri, siyasi parti temsilcileri “Şimdi özgürlük zamanı” sloganıyla kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Mûnîr Hebîb sokağından başlayan yürüyüş Qamîşlo’daki Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Komiserliğine doğru devam etti. Yürüyüşe katılanlar Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü çağrısında bulunarak sloganlar attı. Aynı zamanda “Uluslararası sessizliğe hayır, Önderliğin özgürlüğü insanlığın özgürlüğüdür, Direnmek Yaşamaktır” yazılı pankartlarla Önder Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve Kongreya Star bayrakları kaldırıldı.
BM Mülteciler Komiserliği önünde konuşan Qamîşlo Kongreya Star yürütme üyesi Menîce Heyder şunları söyledi: “Dem Dema Azadiyê hamlesi ikinci bir aşamaya girdi, bu vesileyle Önder Öcalan’ın İmralı zindanındaki direnişini selamlıyoruz. Hamlenin yeni aşamasında mücadelemizi büyüteceğiz.”
Hamlenin dünya genelinde yankı bulduğunu kaydeden Menîce Heyder, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Kongreya Star olarak ‘Dem Dema Azadiyê ye’ çerçevesinde hamlenin temel amacına ulaşana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. Önder Öcalan kadın davasına sahip çıktı ve kadınların özgürlüğü için mücadele etti, bunun için dünyadaki bütün kadınların görevi Önder Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelelerine devam etmesidir.”
“Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz” diyen Menîce Heyder, uluslararası toplumun Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride sessiz kalmasını kınayarak tecridin başta kadınlar olmak üzere bütün Ortadoğu ve dünya halklarına yönelik geliştirildiğini belirtti.


TIRBESPIYÊ
Tirbespiyê ilçesinde yüzlerce Kürt, Arap ve Süryani halkı, Kongreya Star Merkezi önünde toplanarak, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş gerçekleştirdi.
“Rêber Apo’nun Özgürlüğü, Özgürlüğümüzdür, Gerilla Direnişi Onurumuzdur” pankartları açılan yürüyüş, mitinge dönüştü. Kongreya Star adına konuşan Xermê Elî, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün toplumun özgürlüğü anlamını taşıdığına dikkat çekerek, “İşgalci Türk devleti Önder Öcalan şahsında tüm bölge halkını hedef alıyor” dedi.
Xermê Elî, uluslararası toplumu ve insan hakları kuruluşlarını derhal harekete geçmeye, insani sorumluluklarını yerine getirmeye, Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ve Türk devletinin bölge halkına yönelik zulmüne son vermeye çağırdı.


ÇILAXA  
Onlarca Çilaxalı ilçe merkezindeki Şehid Mehsûm Kavşağı’nda bir araya gelerek merkez çarşıya doğru yürüdü. Yürüyüş yoğun katılımdan dolayı mitinge dönüştü. Mitingde kısa bir konuşma yapan Kongreya Star üyesi Nezha Seyfudîn, şunları söyledi: “İşgalci Türk devleti uluslararası toplumun sessizliğiyle KDP’yle iş birliği yaparak Kuzey ve Doğu Suriye bölgesine ve Başûrê Kurdistan’a saldırıyor. Bu saldırılarda kimyasal silah kullanıyor.”
Nezha Seyfudîn Kürt halkına Türk devletinin soykırımcı siyasetine karşı ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için ayaklanması çağrısında bulundu.


GIRKÊ LEGÊ
Girkê Legê halkı da Şehîd Xebat Sokağı’ndan ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. İlçe merkezinde söz alan Îhan Murad, şunları belirtti: “Eylemlerimiz İmralı direnişine bağlıdır. Bugün Kürdistan halkı hak ve davası için mücadele ediyor. Bu mücadele ve direniş ‘Dem Dema Azadiyê ye’, ‘Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü zamanıdır’ hamlesi çatısı altında büyüyor.
Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü Ortadoğu halklarının özgürlüğüdür. Çünkü Önderlik demokratik ulus ilkelerini sundu.”


DÊRIK
Yüzlerce Dêriklinin katıldığı yürüyüş Azadî Meydanı’nda başlayarak Şehitler Kavşağı’nda mitinge döndü.
Kongreya Star Dêrik Yönetim Üyesi Wesfiye Musa, “Rojavalı kadınlar Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele ediyor ve edecek” diyerek, kadınların Abdullah Öcalan’ın paradigmasıyla kölelik zincirini kırdığına dikkat çekti.
AKP-MHP hükümetinin Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’ne yönelik saldırı tehditlerine işaret eden Wesfiye Musa, bölge halkının devrimci bir halk olduğunu ve saldırılara karşı direniş göstereceğini belirtti.
Konuşmasının sonunda KDP’ye seslenen Wesfiye Musa, gerilla cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi ve ihanetten vazgeçmesini istedi.


TIL BIRAK
Til Birak halkı sokaklara akın ederek, Til Birak’ın kuzeyinde olan Firin Kavşağı’ndan Şehitler Kavşağı’na doğru ilerledi.
Şehitler Kavşağı’nda mitinge dönen yürüyüşte konuşan Kongreya Star Til Birak Yönetim Üyesi Rusul Hesen, Türk devletinin Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride devam ettiğini ve bölgeye yönelik saldırıları ise arttırdığına dikkat çekerek, Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması ve bölgede işgal saldırılarının önüne geçebilmek için halkı mücadelede kenetlenmeye çağırdı.


AMÛDÊ
Amûdê’de sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Kadın Kavşağı’nda başlayan yürüyüş Şehit Aileleri Meclisi’ne doğru devam etti. Yürüyüş boyunca İmralı direnişinin selamlandığı sloganlar atıldı. Eylemciler üzerinde ‘Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü özgürlüğümüzdür’ yazılı pankartlar açtı.
Amûdê Şehit Aileleri Meclisi önünde Kongreya Star adına Ayşe Mehmûd konuşma yaptı. Abdullah Öcalan’a uygulanan komployu kınayan Ayşe Mehmûd, “Önder Öcalan 22 yıldır Türk devletinin her türlü komplosuna karşı direniyor. Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılar da komplonun devamıdır” dedi.


HALEP
Halep’te de aynı alanlara çıkan binlerce kişi, Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını açarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşte Abdullah Öcalan'a özgürlük çağrısında bulunan pankartlar da açıldı. İşlek caddeler boyunca yürüyen halk, Şehit Gulê Selmo Meydanı’na ulaştı.
Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Meclisi Üyesi Fatima Koşan ve Kongreya Star Üyesi Cihan Mihemed halka hitap etti ve şöyle dedi: "Önder Öcalan’ın savunmaları kadınlara büyük bir fırsat sundu. Kadınlar bu felsefe ile her alanda kendini kanıtladı. Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar kadınlar mücadeleyi büyütmelidir."