HPG: 3 işgalci ve 3 kontra cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın eylemleri aralıksız sürüyor. Eylemlerde 3 işgalci Türk askeri ve 3 kontra cezalandırılırken, 1 adet AK-47 silahına el konuldu. 1 jammer cihazı da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması

“Apocu fedai ruhla savaşan Kürdistan Özgürlük Gerillası zengin gerilla taktiklerini kullanarak işgalcilere ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Hareketli timlerimizin etkili eylemleri sonucunda 3 işgalci ve 3 kontra cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmış ve 1 adet AK-47 silahına el konulmuş, 1 jammer cihazı imha edilmiştir. İşgalci TC ordusu direniş alanlarını 19 kez savaş uçakları, 26 kez saldırı helikopterleri, 11 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla ve onlarca kez de obüslerle bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

29 Haziran saat 12:00’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek darbelenmişlerdir.

30 Haziran saat 13:00’da işgalci TC askerlerine erzak taşıyan bir grup kontra, Ertûş’a bağlı Nêrwe köyü civarında hareketli timlerimizce hedeflenerek el bombaları ve ferdi silahlarla vurulmuş ve 3 kontra cezalandırılmıştır. Güçlerimiz kontraların cenazelerinin üzerine giderek 1 adet AK-47 ferdi silahına el koymuştur.

1 Temmuz saat 12:30 ve 14:40’da Kokerê alanındaki işgalciler hareketli timlerimizce hedeflenerek koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Ağır ve ferdi silahlarla gerçekleştirilen eylemlerin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci yaralanmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

1 Temmuz saat 17:00’da işgalci Türk ordusu 2 tank ve 2 panzerle Bakurê Kurdistan sınırından Çemço Direniş Alanı’na doğru ilerlemek istemiştir. Bu işgalciler, güçlerimizce ağır silahlar ve suikast taktiğiyle hedeflenerek darbelenmiş, işgalcilerin ilerleyişi durdurulmuştur.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

1 Temmuz saat 09:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler güçlerimizce hedeflenmiştir. Sırtında jammer cihazı taşıyan 1 işgalci vurularak cezalandırılmış ve jammer cihazı imha edilmiştir. Eylem alanına müdahale etmek isteyen diğer işgalciler, hareketli timlerimizce el bombaları ve ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir. Cezalandırılan 1 işgalcinin cenazesi güçlerimizin denetimi altındadır.

1 Temmuz saat 16:30’da işgalciler Girê Cûdî Direniş Alanı’nı patlayıcılarla bombaladıktan sonra ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle hedeflenerek darbelenmiştir. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

1 Temmuz’da Şikefta Birîndara, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanı’nda bulunan savaş tünelleri kimyasal silah ve patlayıcılarla 11 kez bombalanmıştır. Kullanılan kimyasal silahların çamaşır suyu ve klor kokusunda olduğu tespit edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

1 Temmuz’da Kokerê, Çemço, Girê Hakkarî ve Girê Amediye Direniş Alanları sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla onlarca kez bombalanmıştır.

1 Temmuz’da Kokerê, Kurojahro, Girê Karker, Şikefta Birîndara ve Saca Direniş Alanları 26 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

1 Temmuz’da Girê Hakkarî, Girê Amediyê Direniş Alanları ile Garê’de bulunan Zevkê ve Dînartê’te bağlı Şiyê köyleri ve Qendîl’e bağı Dopala köyü 19 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”