Kobanê halkı eylemde: İşgalcilere ve hainlere yer yok!

Kobanê halkı, Türk devletinin saldırılarına ve ihanete karşı yürüdü. Eylemde, "Öz gücümüzle alanlarda olacağız" mesajı verildi.

Yüzlerce Kobanêli, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına karşı yürüyüş düzenledi.
Özgür Kadın Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Şehit Egîd Meydanı'na kadar devam etti. Halk, işgalci Türk devletinin saldırılarını ve ihaneti kınayan sloganlar attı.

'ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Şehit Egîd Meydanı'nda mitinge dönüşen yürüyüşte Fırat Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ayşe Efendi konuşma yaptı. Efendi, “Özgürlük uğruna canını feda eden şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Kobanê halkı olarak 19 Temmuz Devrimi'ni sahip çıkıyoruz. Kobanê Önder Abdullah Öcalan’ın Suriye’de ayak bastığı ilk topraktır. Sonuna kadar Kobanê’yi koruyacağız, işgalcilerin irademizi kırmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.
Kobanê topraklarında hainlere yer olmadığına vurgu yapan Ayşe Efendi, kimsenin şehit kanına ihanet etmeye hakkı olmadığını söyledi.
Efendi, Kuzey ve Doğu Suriye halkının Özerk Yönetim ve askeri güçlerin yanında yer alması gerektiğine dikkat çekerek, bölgeyi savunmanın herkesin görevi olduğunu kaydetti.

'ÖZ GÜCÜMÜZE DAYANARAK ALANLARDA OLACAĞIZ'

Bölge halkı arasında nifak tohumu ekmek isteyen hainlere işaret eden Ayşe Efendi, “Halkına ihanet eden, bilsin ki, sonunda kendisini yok edecektir” dedi.
“Halkımızı her gün katliamdan geçiren İşgalci Türk devletiyle iş birliği yapan güçlere sırtımızı dayamıyoruz. Öz gücümüze dayanarak her gün alanlarda olacağız, sonuna denk topraklarımızı savunacağız” diyen Ayşe Efendi mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.