Kobanêlilerden şehit düşen HPG gerillası için taziye ziyareti

Türk devletinin ağustos ayında Garê’ye düzenlediği bombardımanda şehit düşen HPG gerillası Ebdullah Hemo için Kobanê’de yüzlerce kişi taziyede bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, bu salı günü yaptığı yazılı açıklamada Ebdullah Hemo’nun (Canfeda), 13 Ağustos 2021’de Garê’de bir yoldaşı ile birlikte şehit düştüğünü açıklamıştı.

Kobanê doğumlu Ebdullah Hemo’nun şehit düştüğünün ilan edilmesi ardından Kobanê’de yüzlerce kişi taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Aileleri Meclisi üyeleri, Özerk Yönetim kurum temsilcileri ve sivil topum kurumu üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gerilla Hemo’nun ailesine başsağlığı diledi.

Gerilla için açılan taziye çadırında bir konuşma yapan Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Gêlo Elî, “Bütün özgürlük hareketi şehitleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Aşmê köyü birçok şehit verdi.  Şehit Canfeda halkının özgürlüğü için Kürdistan dağlarına gitti ve son anına kadar direndi” dedi.

Gelo, “Özgür dağlara giden çocuklarımız doğru yolun orası olduğu inancına ulaştı. Türk devleti ne yaparsa yapsın çocuklarımız her zaman direnecektir” diye ekledi.

Şehit Ebdullah Hemo’nun kardeşi Elî Hemo, Cenfeda’nın bütün Kürt halkının şehidi olduğunu ve şehitlerinin yolundan gidilmesi gerektiğini vurguladı.