Kürt Halk Önderi için Qamişlo’da yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Qamişlo’da yüzlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş yapıldı.

Cizre Bölgesi Halk İnisiyatifi’nin organize ettiği yürüyüşe Kürt, Arap ve Süryani halklarının yanı sıra, TEV-DEM, Devrimci Gençlik Hareketi, PYD, Kongra Star, hukukçular ve Genç Kadın Birliği’nden isimler de katıldı.

Yürüyüş Qamişlo’nun doğusundaki Şerq Kavşağı’nda başladı. "Bijî Serok Apo" ve "Bê serok jiyan nabe" sloganları atıldığı yürüyüşte, Abdullah Öcalan posterleri taşındı.

Yürüyüşün son durağı olan Qamişlo Halk Belediyesi binası önünde bir açıklama yapıldı.

Eylemciler adına konuşma yapan Cizre Bölgesi Halk İnisiyatifi üyesi Kenan Bereket, halkın Türk devletinin saldırıları karşısındaki direnişini selamladı.

Berekat, “Bu destek yürüyüşe katılan halk, işgalci Türk devletinin saldırı ve suçları karşısında direniyor. Aynı zamanda güçlü bir iradeyle toprağına bağlı. Bu halk, bir kez daha Önder Öcalan’ ve İmralı’daki direnişine sahip çıkıyor” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride dikkat çeken Berekat, “Tecrit sürüyor halen sürüyor. Halkımız Önder Öcalan’ın fikirleri doğrultusundaki direnişini sürdürüyor, askeri güçlerden ve İmralı’dan güç alıyor. Bu da halkın Önderliğinin fikrine bağlı olduğunun kanıtıdır” dedi.

Kenan Bereket, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için direnişin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.