Kuzey ve Doğu Suriye halkları Efrîn için alanlarda

Kobanê, Minbic, Tebqa ve Til Baraklılar, Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının yıl dönümünde alanlara çıktı.

Kobanêliler, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik başlattığı işgal saldırılarının yıl dönümü için yürüdü.
Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan yürüyüş yoğun katılımdan dolayı Özgürlük Meydanı’nda mitinge dönüştü. Kongra Star Kobanê Kantonu Koordinasyonu üyesi Sultane Efrîn, “Dünya devletleri Efrîn’deki suçlara ve olaylara karşı ciddi tutum almalı” dedi.
Efrîn halkının işgalci Türk devletine karşı direnişini selamlayan Sultane Efrîn, Kobanê’deki direnişin Efrîn ve işgal altındaki diğer bölgeleri özgürleştirmenin yolu olacağını kaydetti.
Sirîn İlçe Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Selman ise bölge halklarının Efrîn halkının yanında olacağını kaydederek, "Gençlerimiz sayesinde varız ve işgalcilere karşı direniyoruz. Türk devletinin amacı bölge halkları üzerinde hesaplarını gerçekleştirmek" dedi.


MINBIC
Mîzan Kavşağı’nda bir araya gelen yüzlerce Minbicli de El-Wadî Sokağı’na doğru yürüyüşe geçti.
Minbic Demokratik Sivil Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Xêr Şêxo, işgalcilerin demokratik yaşamı yok etmek için Efrîn Bölgesi’ne saldırdığını kaydetti.
Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwîş ise “Minbic Askeri Meclisi ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) işgal altındaki topraklar tamamen özgürleştirilinceye kadar direnişe devam edecek” dedi.
Zenûbiya Kadın Topluluğu Minbic Bürosu Üyesi Hala El-Hesen, Türk devletinin Efrîn’i işgal ettikten sonra güvenli olan bölgede tamamen kaosun hakim olduğuna dikkat çekti. Hala El-Hesen, Türk devletinin 4 yıl içerisinde vahşi suçlar işlediğini, bölgenin demografik yapısını değiştirdiğini ve Türkleştirme politikasını yürüttüğünü de ekledi.


TEBQA
Tebqalı yüzlerce kişi El-Hadirî Kavşağı’nda bir araya gelerek, Türk devletinin işgalini kınayan sloganlarla Zenûbiya Kadın Topluluğu Bürosu önüne yürüdü.
Tebqa Sivil Meclisi Eşbaşkanı Sêvîn Hemo, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e dönük saldırılarını kınadı.

 
TIL BARAK
Til Barak halkı da Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarını kınamak için yürüdü. Şehitler Kavşağı’nda halk adına açıklama yapan Til Barak İlçe Meclisi Eşbaşkanı Emîne Xilêf, "Demografik değişim, Efrîn halkının göçertilmesi, Türkleştirme politikaları ve tarihi yerlerin talanı DAİŞ barbarlığının devamıdır" dedi.