PYD Fırat Meclisi: Kazanımlarımızı koruyacağız

Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 7’nci yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan PYD Fırat Meclisi, yok etmek için denedikleri her türlü yönteme rağmen Özerk Yönetim modelini koruyacaklarını vurguladı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Fırat Meclisi, Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 7’nci, Özerk Yönetim’in kuruluşunun 8’inci yıl dönümüne ilişkin Kobanê’deki Azadî Meydanı’nda açıklama yaptı.

Açıklama metnini okuyam PYD Fırat Meclisi Diplomatik İlişkiler Bürosu Eşbaşkanı Berik Hec Îsa, Kobanê’nin özgürleştirilmesi ve Özerk Yönetim’in kurulmasının demokratik bir Suriye’nin inşası için önemli dönemeçler olduğunu söyledi.

Ortadoğu’da halkların baharı devriminin başlamasıyla birlikte Kuzey ve Doğu Suriye halklarının devrimin kazanımlarının korunmasında önemli rol oynadığını belirten Bekir Hec Îsa, “Demokratik ulus ve eş yaşam modellerine halk düşmanları saldırıyor. Türk devleti kullandığı çeteler eliyle halkların iradesini kırmak için halen saldırıyor. Bütün girişimlerinde başarısız olan Türk devleti, bölgede DAİŞ gibi bir vahşetin ortaya çıkmasına neden oldu. Kobanê’nin kısa süre sonra düşeceğini söylediler. Kobanê ruhu ve Önder Abdullah Öcalan’ın seferberliği sayesinde Kobanê, Kürdistan’ın dört parçasından Kürtlerin direndiği bir alan haline geldi” dedi.

Türk devletinin Kobanê zaferinden sonra Kuzey ve Doğu Suriye’yi işgal etmeye başladığına dikkat çeken Bekir Hec Îsa, “Özerk Yönetim modelini yok etmek için her türlü yolu denediler. Ancak Özerk Yönetim her türlü saldırıya rağmen ayakta durmaya devam ediyor. Bir kez daha Özerk Yönetim’in kuruluşunun ve Kobanê’nin özgürleştirilmesinin tüm halklara hayırlı olmasını diliyor, Türk devleti ve onun desteklediği DAİŞ’e karşı devrimin kazanımlarını koruyacağımıza söz veriyoruz. Halkımıza ve insanlığa verdiğimiz şehitlere bağlılık sözlerine de bağlıyız. Devrimin zafere ulaşması için şehitlerin yolunu takip etmeye devam edeceğiz” diyerek tamamladı.