Qamişlo’da on binlerden 14 Mayıs çağrısı

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Cizre Bölgesi’nde Kürt Halk Önderi Abdullah’ın özgürlüğünü talep etmek ve Yeşil Sol Parti’ye destek vermek için onbinlerce kişinin katıldığı bir miting düzenlendi.

Qamişlo’da düzenlenen mitinge birçok çevre bölgeden kitlesel olarak katılım sağlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve 14 Mayıs seçimlerine ilişkin Yeşil Sol Parti ile dayanışmak amacıyla yapılan miting için on binlerce kişi, 12 Mart Şehitleri Stadyumu’nda buluştu.

Mitinge Beravê, Dêrik, Girkê Legê, Til Koçer, Çilaxa, Tirbespiyê, Til Hemîs, Til Birak, Hesekê, Til Temir, Dirbêsiyê, Şedadê, Hol ilçeleri ile Waşûkanî ve Serêkaniyê kamplarından katılımlar oldu.

Bir konuşma yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Asya Abdullah, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın direnişini, Kuzey Kürdistan halkını ve Yeşil Sol Parti’yi selamladı.

Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır İmralı zindanında Kürdistan halkı için direndiğini söyleyen Asya Abdullah, fiziki özgürlüğünün sağlanmasının aynı zamanda bölgede istikrarın hakim olması anlamına geldiğini kaydetti.

Asya Abdullah, tecridin devam etmesinin bölgedeki barışı, demokrasiyi ve istikrarı tehlikeye attığını vurguladı.

Abdllah Yeşil Sol Parti’nin demokrasi, adalet, eşitlik ve barış mücadelesine de değinerek “Bugün bütün halklar 14 Mayıs’ta işgalin sonlanacağını umut ediyor ve faşizmin yıkılması için mücadele ediyor.  Bakurê Kurdistan ve Türkiye halklarının demokrasi için faşizme, kadın katliamlarına, savaşa, işkenceye ve tutuklamalara karşı verdiği direnişi selamlıyor, başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti’nin kadın vekil adaylarında selamlayan Asya Abdullah, Kürt halkı ve Türkiye halklarını oyları ile faşizmi yıkmaya çağırdı.

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Yasama Meclisi Eş Başkanı Hikmet Hebîb de İmralı’daki tecride dikkat çekerek, Abdullah Öcalan’ın demokratik ulus fikrinin çatısı altında halkların kardeşliği için mücadele ettiklerini söyledi.

Hebîb, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin ise tüm demokratik güçlere şu çağrıda bulundu: “Bu tarihi süreçte değişimi sağlamak ve zulmü sona erdirmek sorumluluğunuzdur.”

Hunergeha Welat’ın Yeşil Sol Parti'yi desteklemek için hazırladığı “Deng Bidin” şarkısının çalındığı mitingde, sanatçı Danîş Botan, Baran Dilbihar ile Koma Cûdi sahne aldı.