QSD: DAİŞ’e karşı ortak mücadelemiz sürecek

DAİŞ’le Mücadelede Uluslararası Koalisyon’a ait bir üsse hava saldırısı düzenlediğini duyuran QSD, DAİŞ’e karşı ortak mücadelenin süreceğinin altını çizdi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, güçleri ile Uluslararası Koalisyon güçlerine ait müşterek üsse yönelik insansız hava aracı saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Güçlerimizin ve Uluslararası Koalisyon güçlerinin ortak üssüne insansız hava aracı ile saldırı düzenlendi. Sonuç olarak, bir ABD askeri hayatını kaybetti ve müttefik kuvvetlerin 5 askeri yaralandı.

Ayrıca Dêrazor'un doğu kırsalındaki Ziban kasabası da onlarca roket saldırısının hedefi oldu. Bombardımanın kaynağı, Fırat Nehri'nin batı yakasında Şam hükümetine bağlı güçlerin kontrolündeki bölgeler olduğu tespit edildi. Bir sivilin evine isabet eden 2 topun isabet etmesi sonucu bir kadın ve kızı yaralandı.

Saldırıda hayatını kaybeden subayın ailesine ve Uluslararası Koalisyondaki ortaklarımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Aynı zamanda, özellikle sivil alanlara yönelik saldırılar olmak üzere, bölgelerimize yönelik kasıtlı ve gelişigüzel saldırıları kınıyoruz. Sivillerin saldırılardan korunması gerektiğini belirtiyoruz. DAİŞ’e karşı mücadele durdurulmamalıdır.

Güçlerimiz Baxoz'da DAİŞ terör örgütüne karşı büyük bir mücadele vermiş ve DAİŞ'e karşı zafer kazanmıştır. Terör örgütü ve onun aşırılık yanlısı fikirlerine karşı Uluslararası Koalisyon ile ortak mücadelemiz devam edecektir. Örgütün hücreleri yok edilene ve bölgedeki tehdidi sona erene kadar güvenlik ve askeri operasyonlar yoğunlaştırılacak. Bununla, sakinlerin istikrarı, güvenliği ve korunması garanti altına alınmış olacak."