QSD savaşçıları: Kalanlar kuşatma altında

Hesekê’de DAİŞ çetelerine karşı operasyonlarını sürdüren QSD savaşçıları, başarılı bir şekilde ilerlediklerini, kalan DAİŞ’lilerin kuşatma altında olduğunu belirtti.

DAİŞ çetelerinin 20 Ocak’ta Hesekê’de binlerce çete mensubunun tutuklu olduğu Sinaa cezaevine saldırmasından bu yana çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalar Xiwêran, Zihûr ve Meqabir mahallelerinde yoğunlaşıyor. Kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

QSD yaptığı açıklamada DAİŞ çetelerinin cezaevinde rehabilitasyon amacıyla farklı hücrelerde bulunan 700 dolayında çocuğu canlı kalkan olarak kullandığını belirtti.

Açıklamada son üç gün içerisinde 175 çete mensubu ile kaçmaya çalışan DAİŞ’li tutuklunun öldürüldüğü belirtildi. Saldırılar ve çatışmalarda 27 İç Güvenlik üyesi ile QSD üyesi de şehit düştü. Ayrıca cezaevinden kaçmaya çalışan 100’den fazla DAİŞ’li ile saldırıda yer alan 10 DAİŞ’li yakalandı.

Çatışma bölgesinde bulunan Dirbêsiyêli savaşçı Rêzan, cezaevine saldıran ve cezaevinden kaçan DAİŞ’lileri yakalamak için burada olduklarını belirtirken, çevredeki evlerin de DAİŞ tehlikesi nedeniyle boşaltıldığını ifade etti.

QSD savaşçısı Rêzan, “Şu ana kadar başarılı bir şekilde ilerliyoruz. Onlardan birçoğunu esir aldık, birçoğu da öldürüldü” dedi.

Rêzan, kaçanlar için de “tüm bunları tek başlarına yapmadı, birileri destek oluyor” derken, Türk devletinin rolüne de işaret etti.

Kaçanların ise sınırlı sayıda olduğunu söyleyen Rêzan, yarısının öldürüldüğünü, geriye kalanların da kuşatma altında olduğunu belirtti. “Teslim olun” çağrıları yaptıklarını ifade eden QSD savaşçısı, “Olmazlarsa onlar da öldürülecekler” diye ekledi.

Diğer bir QSD savaşçısı, operasyonlarını sürdürdüklerini belirterek, tüm kapıları kapattıklarını, çatışma alanına sivilleri yaklaştırmadıklarını söyledi.

Savaşçı, operasyon tamamlandıktan sonra sivillerin evlerine ve işlerine dönebileceklerini kaydetti.