Rojava halkları tek yürek 15 Ağustos’ta birleşti

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinin neredeyse tamamında 15 Ağustos'un 38’inci yıl dönümü dolayısıyla kutlamalar yapıldı; 19 Temmuz Devrimi’nin 15 Ağustos Atılımı’nın sonucu olduğu vurgulandı.

15 Ağustos'un 38’inci yıl dönümü, Kobanê, Dirbesiyê, Efrîn, Dêrik, Tirbespiyê ve Hesekê kentleri ve ilçelerinde on binlerce kişi tarafından coşkuyla kutlandı.

Kobanê’de Şehîd Egîd Meydanı’nda yapılan kutlamada konuşan Özerk Yönetim temsilcisi Mihemed Seid Şêxmus, "15 Ağustos adımı Kürt halkı ve Ortadoğu için önemli bir tarihtir. Kürt halkının tarihinde bir dönüm noktasıdır. Kürt halkı 15 Ağustos'tan önce neredeydi ve şimdi nerede? Buna bakarsak adımın önemini anlarız” dedi.

Fırat Bölgesi Gençlik ve Spor Meclisi Eş Başkanı Xunav Xelîl ise 19 Temmuz Devrimi’nin 15 Ağustos Hamlesi’nin sonucu ve devamı olarak gerçekleştiğini vurguladı.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin dört bir yanındaki kutlamalarda, işgalci Türk devleti Suriye topraklarından çekilinceye ve soykırım politikaları durdurulana kadar şehitlerin izinden gideceklerini söyledi.

Özerk bölgenin kimi yerlerinde maraton, kimi yerlerde ise meşaleli yürüyüşler düzenlendi.