Sêmalka’daki eylemi PYD üyeleri devraldı

Sêmalka’da devam eden çadır eylemini Qamîşlo’nun Xerbi Mahallesi’nden gelen PYD üyeleri devraldı.

KDP’nin pususu sonucu şehit düşen gerillaların cenazelerinin ailelerine ulaştırılması için Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi tarafından başlatılan nöbet eylemi 58. gününde sürüyor.
Sêmalka Sınır Kapısı’nda kurulan çadıra gelen PYD Qamîşlo Xerbi Mahalle Yönetimi üyelerini, eylemi devretmek üzere Hesekê sakinleri karşıladı.

'CENAZELERİ ALANA KADAR EYLEMDEYİZ'

Devir sonrası açıklama yapan PYD Xerbi Mahalle Yöneticisi Kamûran Levend, “Yoldaşlarımızı şehit düşüren KDP’ye karşı başlatılan bu eylemi şehitlerimizin cenazelerini alana kadar sürdüreceğiz. Yıllar sürse de cenazelerimizi almadan nöbetimize son vermeyeceğiz” dedi.
“KDP ne zamana kadar Kürt halkının özgürlük mücadelesine ihanet edecek" diye soran Kamûran Levend, “Edî Bese xiyanete re” sözleriyle KDP’ye tepki gösterdi. Kamûran Levend, son olarak KDP ihanetine karşı Kürt halkına mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.
Açıklamanın sonunda, “Bijî Serok Apo”, “Bimrê Xiyanet”, “Şehîd Namirin” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları atıldı.
KDP’ye bağlı güçlerin pususunda şehit düşen gerillaların cenazelerinin ailelerine ulaştırılması için başlatılan çadır eylemi 5 Ekim’den bu yana aralıksız sürüyor. KDP’li yetkililer tarafından eylemcilerin taleplerine yanıt verilmedi.