Sêmalka’daki kadınlar kararlı: Sonuç alana kadar eylemdeyiz

Sêmalka Sınır Kapısı’ndaki eylemcileri ziyaret eden kadınlar, "Sonuç alana kadar eylemdeyiz" mesajı verdi.

Sêmalka Sınır Kapısı’nda şehit cenazelerini almak için başlatılan eylem 105. gününde devam ederken, siyasi ve sivil toplum kurumu heyetleri, eylemcileri ziyaret etmeyi sürdürüyor.
Şehba, Kobanê ve Halepli kadınlardan oluşan bir heyet, bugün eylemcileri ziyaret etti. Heyet, Dêrik Şehit Aileleri Meclisi üyeleri tarafından karşılandı.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Eylemciler Pêşxabûr Sınır Kapısı’na doğru hareket etti. Barış anneleri, Şehba ve Halepli kadınlar adına kısa bir konuşma yapan Şazya Îbrahîm, “Pêşxabûr Sınır Kapısı önündeki onur çadırında Başûrê Kurdistan hükümetinden şehit cenazelerini ailelerine teslim etmesini istiyoruz. Çünkü bu şehitler Kürt halkının özgürlüğü ve onuru için büyük bedeller verdi. Şehit cenazelerini alıncaya kadar eylemimize devam edeceğiz ve bir adım geri atmayacağız” dedi.

KDP-TÜRK DEVLETİ İŞ BİRLİĞİNE TEPKİ

Kobanêli kadınlar ve Kongra Star adına söz alan Felek Yûsif ise “Şehit cenazelerini almayı talep ediyoruz. Faşist Türk devleti sınır kapılarını kapattı, KDP ise Kuzey ve Doğ Suriye halklarının üzerine sınır kapılarını kapattı. Türk devleti Rojava etrafına pusu kurup hendek kazdığı sırada KDP de hendek kazmaya başladı. Bütün bunlar Türk halkının çıkarlarına hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.
Girkê Lêgê Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Şêxa Enter, “Şehit cenazelerini alıncaya kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Sınır kapılarının kapatılması eylemimizi sonlandıramaz” dedi.
Maliye Komitesi üye ve yöneticilerinin eyleme katılması bekleniyor.