Sêmalka’dan KDP’ye: İhanete son ver!

Cizre Bölgesi Müteahhitler Birliği Sêmalka’daki çadır eylemini ziyaret ederek, KDP’yi ihanete son vermeye, cenazeleri de teslim etmeye çağırdı.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi tarafından, KDP’nin pususu sonucu şehit olan gerillaların cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi için başlatılan çadır eylemi bugün 57. gününde devam etti.
Cizre Bölgesi Müteahhitler Birliği Üyeleri, Sêmalka Sınır Kapısı’ndan Pêşxabûr’a doğru ilerleyerek, sık sık gerillanın direnişini selamlayan ve "ihanete son" sloganları attı.

'KDP TÜRK FAŞİZMİNE ELİNİ UZATIYOR'

Qamîşlo Müteahhitler Birliği Üyesi Hisên Hac Hesen tarafından okunan açıklamada, “Kürt ulusal güçlerinin, Kürdistani partilerin birlik olması ve Kürt halkının düşmanlarına karşı mücadele çağrısında bulunduğu bir zamanda, Kürdistan Demokrat Partisi, Kürtlerin varlığını yok etmeye çalışan Türk faşizmine elini uzatıyor” denildi.
Açıklamada, KDP’nin yürüttüğü politikanın Kürt düşmanlığı olduğuna dikkat çekilerek, ayrıca KDP kendi şahsi çıkarlarından vazgeçmeye, Kürt birliği için çalışmaya ve pusuları sonucu şehit düşen gerillaların cenazelerini ailelerine teslim etmeye çağrıldı.