Süryani Askeri Meclisi: İşgale karşı duracağız

Süryani Askeri Meclisi Sözcüsü Matay Hena, Süryani Askeri Meclisi olarak işgal saldırılarına karşı duracaklarını belirterek, “Türk faşizmine karşı savaşacağız” dedi.

Süryani Askeri Meclisi Sözcüsü Matay Hena, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî gibi Suriye’nin işgal altındaki bölgelerini özgürleştirene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.


Süryani Askeri Meclisi Sözcüsü Matay Hena, Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük süren saldırılara ilişkin ANF’ye konuştu. Hena, toplumun tüm kesimlerinin hedef alındığına işaret ederek, “Şehba’dan Dêrik’e kadar tüm kentler, köyler; tüm halklar hedef alındı. Türk devleti bölgedeki kaynakları da hedef aldı. Buradaki hizmet kurumları, sağlık merkezleri, elektrik istasyonları, buğday siloları, gaz tesisleri, yerleşim alanları bombalandı. Bu saldırılarıyla halkın iradesini kırmayı amaçladı. Saldırılarda arkadaşlarımız ve halkımız şehit düştü” dedi.

10 SÜRYANİ KÖYÜ BOMBALANDI

Süryani ve Asuri köylerine dönük saldırılar hakkında da bilgi veren Matay Hena, yönle devam etti: “Asuri Süryani ve Keldanilerin yaşadığı Tirbespiyê’ye bağlı Gire Şeran, Rotan, Hertan, Girda Hor, Kabre, Hewere; Til Temir’in Til Eşman, Til Cuma, Til Keyfçi, Til Tawir vb. birçok köy hedef alındı.”

DAİŞ VE DİĞER ÇETELERE DESTEK

Hena, Türk devletinin saldırı gerekçesi için İstanbul’da patlama organize ettiğini hatırlatarak, “Suriye topraklarını işgal ederek DAİŞ, Cephet El Nusra gibi çeteleri yaymak istiyor. Hol Kampı ve Çerkin Cezaevi’ni hedef alarak DAİŞ’in harekete geçmesini istiyor. Türk devleti her zaman halkımızın ve bölgenin huzurunu bozmak istiyor. Türk devletine karşı şehitlerimizin kanıyla özgürlüğünü sağladığımız Kuzey-Doğu Suriye’yi savunacağız” şeklinde konuştu.

HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK

Süryani Askeri Meclisi olarak işgal saldırılarına karşı hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Matay Hena, şunları ekledi: “Türk işgaline karşı durmak için Süryaniler olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Türk faşizmine karşı savaşacağız. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî gibi Suriye’nin işgal altındaki bölgelerini özgürleştirene kadar da bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”