TEV-DEM: Saldırıdan 9 Ekim anlaşmasını imzalayanlar sorumlu

TEV-DEM, Merwan Bedel’in katledilmesinden 9 Ekim anlaşmasını imzalayanların sorumlu olduğunu belirtti, Kürt halkını her yerde mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Türk devletinin Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile Şengal Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel ve çocuklarının bulunduğu araca yönelik yaptığı saldırıya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

'SALDIRI HAİNLER ARACILIĞIYLA DÜZENLENDİ'

TEV-DEM, Merwan Bedel’in şehit düştüğü ve çocuklarının ağır yaralandığı saldırıya tepki gösterdiği açıklamasında, şunları ifade etti:
“İşgalci ve faşist Türk devleti kirli politikalarından ve teröre destekten bir an olsun geri durmadı. Dün Rojava’da bugün Şengal’de sivillere dönük katliamlarına devam ediyor. İnsansız hava araçlarıyla Şengal’de Êzidî toplumumuzun yönetimine karşı terörist bir saldırı gerçekleştirdi. Şengal Yürütme Konseyi Eş Başkanı Merwan Bedel’in (Dijwar Feqir) şehit edildiği vahşi saldırıda iki çocuğu da ağır yaralandı. Bu saldırı ajan, hain ve insanlık düşmanları aracılığıyla gerçekleştirildi.

'ÊZİDÎLERİN İRADESİNİ KIRAMAYACAKLAR'

Terörist AKP savaş alanlarını genişleterek suçlarını ispat etti ve bütün imkanlarını kullanarak halkların iradesine, Êzidî toplumuna ve genel olarak Kürt halkına karşı duruyor. Devamlı olarak Şengal’de Êzidî toplumunun komutanlarını hedef alıyor, Êzidîlerin çocuklarına el uzatıyor. Bu planlı ve kirli bir politikadır. Amaç toplumumuzun iradesini zayıflatmak, Şengal’i boşaltmak, Başûrê Kurdistan kamplarında kalan Êzidî göçmenlerin Şengal’e dönmesini engelleyecek terörist DAİŞ’in bir kez daha geri dönmesine imkan vermektir. Suçlu Türkiye faşizmi bu korkakça saldırılarla Êzidî toplumumuza politikalarını, insanlık dışı iktidarını dayatmak ve Êzidîlerin iradesini kırmak istiyor. Ancak iradelerinin kırılması mümkün değildir. Ancak iradelerinin kırılması mümkün değildir. Çünkü Êzidîler tarih, kültür ve değerlerine bağlıdır. Êzidîlere karşı 73 kanlı ferman gerçekleştirdi. Ancak Êzidîler yok olmadı. Êzidî toplumu bugün eskisinden daha çok iradelidir ve özgür bir Êzidî toplumu inşa etme yolundan ısrarını sürdürüyor.

'HER YERDE MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM'

TEV-DEM olarak, 9 Ekim 2020 tarihinde anlaşmayı imzalayan, Êzidî toplumunun iradesini kırmada ısrarcı olan tarafları saldırıdan sorumlu görüyoruz. İşgalci Türk devletinin, Şengal toplumunun iradesine dönük saldırılarını göz yuman uluslararası toplum, bu vahşi Türk saldırılarını sona erdirmekten sorumludur.
Êzidî ve Kürt toplumuna, Êzidî toplumunun iradesine yönelik gerçekleştirilen kirli siyaset karşı her yerde mücadeleyi yükseltme ve ahlaki tutumda bir olma çağrısı yapıyoruz.”