Til Temir'de komploya karşı yürüyüş

Til Temir halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplo'ya karşı yürüdü.

Hesekê kantonuna bağlı Til Temir ilçesinde yüzlerce kişi bugün, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen Uluslararası Komplo'nun 24. yılını kınamak için alanlara çıktı.

Şehit Aileleri Meclisi önünde yürüyüşe başlayan halk, ilçedeki tüm sokakları dolaştı. İlçedeki merkez kavşağa ulaşan kitle burada bir açıklama yaptı.
Til Temir İlçe Meclisi üyesi Mihemed Seîd Ehmed’in okuduğu açıklamada, 9 Ekim 1998’de startı verilen Uluslararası Komplo kınandı.

'ÖNDER ÖCALAN'A BORÇLUYUZ'

Mihemed Seîd Ehmed, “Komplo, özgürlük hasreti çeken tüm halklara karşı gerçekleştirildi. Önder Öcalan, demokratik ve özgür bir fikre sahiptir. Uluslararası Komplo 1998’de başladı ve sonucunda Önder Öcalan rehin alındı” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye halkının Önder Öcalan’ın fikirlerine olan bağlılığı sayesinde büyük kazanımlar elde ettiğine işaret eden Mihemed Seîd Ehmed, etnik ve kapitalist güçlerin savaşlarının olduğu bir dönemde halkların bir olduğunu belirtti.

Ehmed, "Bugün bizi bir araya getiren Önder Öcalan’dır. Gösteriye katılanların çoğu Önder Öcalan’ın fikirlerine inanıyor. Hepimiz bizi savaştan koruyan ve sorunları çözen bu fikirlere borçluyuz" dedi.

Eylem, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü çağrılarıyla sona erdi.