Til Temir’de Onur Direnişi şehitleri anıldı

20 Onur Direnişi şehidi için düzenlenen anma töreninde, devrim için 12 bin şehit verildiği hatırlatılarak, “Şehit arkadaşlarımıza verdiğimiz sözün takipçisi olacağız“ denildi.

Til Temir Şehit Aileleri Meclisi tarafından Onur Direnişi şehitleri için anma töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan anma töreninde Til Temir Askeri Meclisi tarafından askeri geçit töreni düzenlendi.

Şehit Aileleri Meclisi adına konuşma yapan Mihemed Seîd Şêxmûs, “Dünyanın en büyük yazarları dahi şehitlerin verdiği emekleri yazamaz. Her şehit Ortadoğu için bir tarih yazdı. Onuru ve toprağı uğruna canını feda eden şehitlerimiz olmasaydı, bugün kamplarda dahi yaşama şansı bulamazdık. Şehitlerimizin yolunu takip etmek zorundayız. Önder Öcalan şehitler için manevi öncülerimiz diyor. Şehitlerimizin izini takip etmeyenlerin, bu topraklarda yaşama hakkı da yoktur” şeklinde konuştu.

Anılanlar arasında ANHA muhabiri Sead Ehmed de vardı. Etkinlikte konuşan ANHA yöneticilerinden Ehmed Mihemed, “Kuzey ve Doğu Suriye’deki savaşta 26 basın şehidi verildi. Bu şehitlerin arkadaşları hala aynı cephede mücadeleyi yürütmeye devam ediyor. ANHA olarak şehit arkadaşlarımıza verdiğimiz sözün takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sead Ehmed, Dilîşan İbiş, Hogir ve Rizgar yoldaşlarımızın mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

Til Temir Askeri Meclisi komutanlarından Çiçek Zagros da şehitleri anarak, “Devrim için 12 bin şehit verdik. Bu devrimin getirdiği kazanımları korumamız gerekiyor. Kazanımları korumak, şehitlerin yolunu takip etmekten geçer” ifadelerini kullandı.

Anma töreni sinevizyon gösterimi ile son buldu.