Türk devleti Şêrawa’da bir kişiyi katletti

Türk devleti Efrîn Kantonu’na bağlı Şêrawa ilçesinde 55 yaşındaki bir kişiyi katletti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre işgalci Türk devletine bağlı Feyleq El-Şam çeteleri, Şêrawa ilçesinin Biyê köyünde “Ebû Luqman” adıyla tanınan Seîd Ehmed Şêx Elî (55) adlı köylüyü katletti.

Seîd Ehmed Şêx Elî’nin bazı ihtiyaçlarını karşılamak için traktörüyle Xezawiyê köyüne gitmeye çalıştığı sırada, iki araç içerisindeki çete mensuplarınca takip edildiği ve daha sonra katledilmiş halde bulunduğu öğrenildi.

Yerel kaynaklar, çetelerin bu vahşeti gizlemek için Seîd Ehmed Şêx Elî’ye ait traktörü devirerek olaya kaza süsü vermeye çalıştığını bildirdi.

Güvenlik gerekçesiyle adını vermek istemeyen bir kaynak, “Çeteler cenazeyi siyah bir torbaya koyup, aileden torbayı açmadan aceleyle gömmelerini istedi. Ancak ailesi cenaze torbasını açtıktan sonra gömecekleri yönünde ısrar etti. Torbayı açtıkları zaman başına bir kurşun isabet ettiğini gördüler. Katledilen yurttaşın ailesi korkudan dolayı bu konudan bahsedemiyor” dedi.

Seîd ve oğlunun daha önce de birkaç kez çeteler tarafından kaçırıldığı, işkenceye maruz kaldığı ve ölüm tehditleri aldığı öğrenildi.