Türk devleti Efrîn’de iki çocuk annesi bir kadını kaçırdı

Türk devleti 2018'den bu yana işgal altında tuttuğu Efrîn’de iki çocuk annesi bir kadını kaçırdı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre Türk devletinin “Siyasi Güvenlik” adıyla kurduğu suç şebekesi, 28 yaşındaki iki çocuk annesi Feride Mistefa’yı Mabata ilçesine bağlı Kurka köyünde kaçırdı.

Mistefa’nın tutuklu olan eşini ziyarete gittiği sırada kaçırıldığı bildirildi.

Kaçırılan kadının eşi Mihemmed Ebdulqadir Sîdo, 1 Eylül’de Efrîn girişindeki kontrol noktasında kaçırılmıştı. Feride Mistefa’nın nereye götürüldüğü ve akıbeti bilinmiyor.

Eylül ayı başından bu yana neredeyse her gün siviller kaçırıldı. Henüz bu konuda insan hakları örgütleri bir bilanço vermedi ancak yerel kaynaklardan gelen haberler kaçırılan sivillerin 10’un üzerinde olduğunu gösteriyor.

BİR AYDA 100’Ü AŞKIN KİŞİ KAÇIRILDI

Mart 2018’den bu yana Türk işgali altında olan Efrîn’de bir terör ve çete rejimi oluşturuldu. Sistematik olarak savaş suçlarının işlendiği bir alana dönüşen kentte insan kaçırma, infaz, işkence, yağma, zorla göçertme gibi suçlar gündelik hale geldi.

Efrîn İnsan Hakları Örgütü’ne göre Türk devleti 29 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında Efrîn’de en az 101 kişiyi kaçırdı. Bunların 17’sinin kadın ve 3’ünün çocuk olduğu belirtildi.

Örgüt, Türk devleti ve çetelerinin kaçırdıkları kişiler için fidye istediğini ve amacın yerli halkı göçerterek demografik değişimi tamamlamak olduğunu kaydediyor.