Türk devleti Minbic’e bir ayda 532 top ve füze atışı yaptı, 3 kişiyi katletti

Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin haziran ayı içerisinde Minbic bölgesine 532 top, obüs ve füze atışı yaptığını, 2’si çocuk 3 kişiyi katlettiğini açıkladı.

Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin haziran ayındaki saldırılarına ilişkin bilanço yayınladı. Bilançoya göre 20 köy ve belde bombalandı, yüzlerce havan, top ve füze atışı yapıldı.

Askeri Meclis, “İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Suriye halkına karşı suç işlemeye devam ediyor, uluslararası ve bölgesel tüm kanunları ihlal ediyor. Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye toprağına dönük müdahalesini meşrulaştırmak ve askeri operasyon başlatmak için ihlallerini arttırıyor. Minbic Askeri Meclisi ise meşru savunma çerçevesinde toprağı ve bölgeyi koruyor” dedi.

Bilançoya göre Türk devleti, Minbic’e bağlı Hoşeriyê, Cat, Toxar, Ewn Dadat, Mihsenlî, Ereb Hesen, Um Edese, Seyade, Yalinlî, Qert, Kor Hiyûk, Cebel Hemra, Boxaz, Kawiklî, Til Torîn, Ceb Mexzûm, Um Cilûd, Bak ve Wêran köyleri ile Erîme beldesini bombaladı.

Saldırıların amacının siyasi durumu karmaşık hale getirerek, bölgenin asıl sakinlerini yerinden edip ve fiili bir durum dayatmak olduğunu belirten Askeri Meclis, bir aylık bilançoyu şöyle açıkladı:

“-1 Haziran’da işgalci Türk ordusu yurttaşları korkutmak amacıyla, bulundukları üslerden birçok köyü top ve havanlarla hedef aldı. Ayrıca silahlı insansız hava araçlarıyla Ereb Hesen köyünü hedef aldı.  2 Haziran’da Türk devletinin desteklediği ‘Fırat Kalkanı’ çetelerinden bir grup, 3 defa 3 farklı yönden Mihsemlî köyüne girmeye çalıştı. Ancak Minbic Askeri Meclisi’nin savaşçılarının direnişi sayesinde girişimleri boşa çıkarıldı.

-3 Haziran’da Kuzey cephesinde Fırat Kalkanı çetelerine bağlı bir çete Minbic Askeri Meclisi savaşçıları tarafından öldürüldü. Minbic’in kuzeyindeki Mihsenlî köyünün çevresine mayın döşemeye çalışan bir çete üyesi de yaralandı.

-9 Haziran’da, Cat köyü 3 füzeyle hedef alındı ve saldırı sonucunda köy camisi zarar gördü. Öteye yandan her gün ağır silahlarla saldırılara devam ediyorlar.

-13 Haziran’da, işgalci Türk ordusu 11 topla Hoşeriyê ve Mihsenlî köylerini hedef aldı, bombardıman sonucunda Syriatell kulesi hizmetten çıktı. Ayrıca Til Torîn köyü 15 topla bombalanarak hedef alındı.

-15 Haziran’da, Minbic Askeri Meclisi, Minbic hava sahasında dolaşan işgalci Türk devletine ait bir dronu düşürdü. Aynı gün işgalci Türk ordusu Ewn Dadat köyünü füzelerle hedef aldı ve bombardıman sonucu yurttaşlara ait bir ev yıkıldı. Öte yandan Mihsenlî köyünü 3 topla bombalayarak hedef aldı.

-27 Haziran’da işgalci Türk devleti, Ereb Hesen, Mihsenlî, Ewn Dadat, Mefarîd ve Cerad köylerini top ve havanlarla hedef aldı. Bombardıman sonucunda yurttaşların evleri ve malları zarar gördü.

-29 Haziran’da, işgalci Türk ordusu Ereb Hesen köyünü füzelerle hedef aldı ve bombardıman sonucu 2 çocuk şehit düştü. Öte yandan Mihsenlî ve Cerad köylerini 15 top saldırısıyla hedef aldı.

Bu ayda da işgalci Türk devleti ve Fırat Kalkanı çeteleri, Minbic’in kuzeyindeki Cerad köyünü bombaladı, saldırı sonucunda Mihemed Xalid El-Mihemed (23) şehit düştü.”

Açıklama şöyle noktalandı: “Buna göre bir ayda 513 top ve havan ile 19 Tow füze saldırısı yapıldı, 2 drone düşürüldü. Ayrıca Minbic Askeri Meclisi savaşçıları tarafından 4 çete üyesi öldürüldü ve 2 çete üyesi de yaralandı. Öte yandan sivillere ait 3 ev yıkıldı, tarlalar zarar gördü ve birçok kişi göç etmek zorunda kaldı.”