2 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG, Heftanin alanında şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. HPG, Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanlarına bağlı Gare, zap ve Avaşin'i bombaladığını bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin’de şehit düşen 2 gerillanın kimliği ve hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

“17 Kasım tarihli açıklamamızda, 15 Kasım günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Alişer Zagros
Adı Soyadı: Muhammed Süleyman
Doğum Yeri: Mınbiç
Anne - Baba Adı: Mıhe – Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Kasım 2019 / Heftanin

***

Kod Adı: Sidar Serhat
Adı Soyadı: Serhat Çokşen
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Muhteber – Abdulhalık
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Kasım 2019 / Heftanin

Alişer ve Sidar yoldaşlarımız, Kürt halkının ve bölge halklarının özgürlüğünü amacıyla farklı tarihlerde Özgürlük Mücadelesi’ne katılmışlardır. Sömürgeci düşmanın Kürdistan’daki işgaline dur demek ve bu temelde mücadeleye aktif katılan yoldaşlarımız, katıldıkları ilk günden itibaren kendilerini geliştirerek yetkin birer gerilla olmuşlardır. Son anlarına kadar bir fedai gibi mücadele yürüten yoldaşlarımız, büyük emeğin ve çabanın sahibi olmuşlardır. Başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın amaçları olan Kürdistan halkının ve Önder Apo’nun özgürlüğü mücadelesini zafere taşıyarak, şehitlerimizin anılarını yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda;

3 Aralık günü saat 10.45’te savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Şikefta Birîndara ve Çemço alanını bombalamıştır.

Aynı gün saat 11.30 ile 12.00 arasında savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor alanını bombalamıştır.

4 Aralık günü (bugün) saat 07.00’da savaş uçakları, Gare bölgesinde bulunan Çemankê beldesi çevresini bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."