30 Haziran'ı selamlama eylemleri: 1'i rütbeli, 11 işgalci cezalandırıldı

YJA Star gerillaları öncülüğünde 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlamak amacıyla eylemler gerçekleştirildi. Eylemlerde 1’i rütbeli 11 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 2 mevzi ve 1 mobesse kamerası da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaşanan savaşa ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG,  “Güçlerimiz, YJA Star hareketli timlerimiz öncülüğünde 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlamak amacıyla eylemler gerçekleştirmiştir. Bu eylemler sonucunda; 1’i rütbeli 11 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 2 mevzi ve 1 mobesse kamerası imha edilmiştir. Savaş tünelleri işgalciler tarafından 4 kez patlayıcılarla bombalanırken, Medya Savunma Alanları 26 kez helikopter, 15 kez uçak ve onlarca kez obüslerle bombalanmıştır. Aynı zamanda Amed’de 2 yoldaşımız fedailik çizgisinde kahramanca çatışarak şehadete ulaşmıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

AMED’DE ŞEHİT DÜŞEN GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

“Amed bölgesinde;

16 Haziran 2022’de işgalci Türk ordusu Amed’in Lice ilçesine bağlı Şehîd Kawa ve Apê Musa alanlarına yönelik eşzamanlı operasyon gerçekleştirmiştir. Apê Musa alanında 2 yoldaşımızla işgalciler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Her iki yoldaşımız işgalcilerle saatlerce çatışmış, burada en az 2 işgalciyi cezalandırıp 1 işgalciyi yaralamışlardır. Birçok işgalciyi cezalandırıp son mermilerine kadar kahramanca savaşan yoldaşlarımız, düşmanın eline sağ geçmemek için bombalarını kendilerinde patlatarak fedaice şehadete ulaşmışlardır. Şehadete ulaşan Dilşad yoldaşımızın kimlik bilgileri netleşmiş, şehadete ulaşan diğer yoldaşımızın da kimlik bilgileri netleştiğinde halkımız ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Dilşad yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dilşad Dijwar
Adı Soyadı: Mehmet Süleymanoğlu
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Hanım
 – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Haziran 2022 / Amed

Dilşad yoldaşımız Amed’in Hezro ilçesinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Aile çevresinin Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde büyük bedeller ödemiş olması Dilşad yoldaşımızın partimiz PKK ile tanışmasına vesile olmuştur. Şehit yoldaşlarımızın destansı mücadeleleri karşısında kayıtsız kalmamış, gün geçtikçe Önder Apo’yu, Partimizi, şehitler gerçekliğini daha fazla araştırmış ve öğrenmiştir. Araştırma yaptığı zamanlarda özellikle Mazlum Doğan yoldaşın mücadelesinden etkilenmiştir. Mazlum Doğan yoldaşın düşmana hiçbir şekilde taviz vermeyen duruşunu kendisine örnek almış, tüm devrim yürüyüşünü bu temel üzerinde gerçekleştirmiştir. Partimiz tanıdıktan sonra başta gençlik çalışmaları olmak üzere birçok farklı alanda çalışma yürüten Dilşad yoldaşımız emekçi, fedakar ve mütevazi yönleriyle öne çıkmıştır. Çalışma yürüttüğü tüm arkadaşları tarafından sevilen ve esas alınan Dilşad yoldaşımız örgütleyici özelliğiyle birçok Kürt gencinin bilinçlenmesini sağlamıştır. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan Dilşad yoldaşımız hem gençlik çalışması yürütmüş hem de okuluna devam etmiştir. Zeki ve algıları açık bir insan olan Dilşad yoldaşımız devrim çalışmalarından fırsat bulduğu zamanlarda okula gitmesine rağmen son derece başarılı bir öğrencidir. Bu özelliği sayesinde hocaları tarafından da sevilen ve örnek gösterilen biri olmuştur. Gençlik çalışmaları yürüttüğü sıralarda düşman gerçekliğini daha iyi görmeye başlayan Dilşad yoldaşımız, düşmanın soykırım siyasetini bilince çıkarmış ve buna karşı mücadelesini daha keskin ve radikal bir şekilde sürdürmüştür. İdeolojik netliği nedeniyle birlikte çalıştığı yoldaşlarının yanı sıra başta gençlik olmak üzere halkımızı etkilemeyi başarmıştır. Kürt gençliğinin örgütlendirilerek düşmana karşı radikal eylemler düzenlemesinden, halkımızın sağlık ihtiyacının karşılanması için yürüttüğü faaliyetlere kadar geniş bir zeminde mücadele yürütmüştür. Sempatik ve sıcakkanlı kişiliği ile halkımız tarafından sevilen ve önderlik özellikleri olan Dilşad yoldaşımız, düşmanın hiçbir zaman soykırım siyasetinden vazgeçmeyeceğini öngörerek 2013 yılında Tıp Fakültesinin ikinci sınıfından ayrılarak gerilla saflarına katılma kararı almıştır.

Yaklaşık 3 sene boyunca Amed alanında çeşitli faaliyetler yürüten Dilşad yoldaşımız çalışmalarındaki titizliği, gizliliğe önem veren yaklaşımlarıyla başarılı bir pratiğin sahibi olmuştur. Çalışma yürüttüğü alanlarda düşmanla iç içe olmasına rağmen yüksek duyarlılığı sayesinde düşmana açık vermemiştir. 2016 yılında Medya Savunma Alanları’na geçen Dilşad yoldaşımız 2 sene Kuzey Sevk İdare Komutanlığı bünyesinde çalışma yürütmüş, daha sonraları ise Heftanîn ve Metîna alanlarında çalışma yürütmüştür. Özellikle bulunduğu alanlardaki tüm yoldaşları ile tecrübelerini paylaşmıştır. Yine 2 sene Tıp okumasına rağmen uzman bir doktor olarak hem yoldaşlarının tedavileri ile ilgilenmiş hem de yoldaşlarını tıp konusunda eğiterek her gerillanın sağlık bilgisi edinmesini amaçlamıştır. Medya Savunma Alanlarında bulunduğu dönemlerde Bakurê Kurdistan’da yürüttüğü çalışmalar hakkında daha fazla yoğunlaşma imkanı bulmuş, eksik ve yetmezliklerini bilince çıkararak tecrübe haline getirmiştir. Aynı zamanda daha etkili mücadele etmenin yol ve yöntemleri üzerinde düşünmüş ve kendisini her anlamıyla zorlu bir pratik için hazırlamıştır. Bunun için öncelikle ideolojik eğitim görmüş, Önder Apo’nun Devrimci Halk Savaşı Stratejisi’ni anlamak ve eksiksiz bir şekilde uygulamak için derin bir yoğunlaşma süreci geçirmiştir. Yaptığı yoğunlaşmalardan önemli dersler çıkaran Dilşad yoldaşımız içerisinde olduğumuz savaş sürecinin ihtiyaçlarına cevap olabilmenin arayışında olmuştur. Demokratik Modernite Gerillacılığının ilke, ölçü ve taktiğini eksiksiz yerine getirebilmek için profesyonelleşme eğitimi de alan Dilşad yoldaşımız 2019 yılında, doğup büyüdüğü Amed alanına öncü bir gerilla komutanı olarak dönmüştür. Çok iyi bildiği Amed alanında düşmana karşı birçok eylemin geliştirilmesine öncülük eden Dilşad yoldaşımız düşmana önemli dersler vermiştir. Düşmanın tüm kara propagandalarına karşı her defasında düşmanı vurmuş ve Kürdistan Özgürlük Gerillasının yenilmezliğini her defasında düşmana göstermiştir. Düşmana duyduğu öfkesini büyük bir ustalıkla eylemlere dönüştürmesini başarmış, her anını yeni bir eylem örgütleme ve gerçekleştirme hazırlığı içerisinde geçirmiştir. Bu yönüyle dur durak bilmeyen enerjisi ve yüksek temposuyla tüm yoldaşlarına örnek olmuştur. Son olarak Amed’in Lice ilçesinde gerçekleşen düşman operasyonunu kıvrak zekası sayesinde eyleme dönüştürmüş ve düşman üzerine fedaice giderek ağır bir darbe vurmuştur. Daha sonra yaralanan Dilşad yoldaşımız düşmanın eline geçmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır. Sadeliği, dürüstlüğü ve samimi yoldaşlığı ile örnek bir PKK militanı olan Dilşad yoldaşımızın bizlere devrettiği devrim görevini mutlaka başaracağız.

Değerli komutanımız ve öncü Apocu militan Dilşad yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin ve her gün zulme maruz kalan halkımızın intikamını alacağımızın sözünü yineliyoruz.
         


        

XAKURKÊ ‘DE 7 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI, 2 MEVZİ İMHA EDİLDİ

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

18 Haziran saat 08:30’da Girê Koordîne alanındaki işgalciler ağır silahlarla vurulmuş ve 2 işgalci yaralanmıştır. Saat 11:30’da buradaki işgalciler bir kez daha ağır silahlarla vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

22 Haziran saat 11:00’da Girê Şehîd Şahan’daki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Burada 1 mevzi tümden imha edilirken 2 işgalci de cezalandırılmıştır. Aynı zamanda bu tepedeki 1 mobesse kamerası suikast taktiğiyle imha edilmiştir.

23 Haziran saat 18:45’te Girê Şehîd Derwêş’teki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş, 1 mevzi tümden imha edilirken 3 işgalci de cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

23 Haziran saat 15:20’de Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler savaş tünellerine doğru ilerlemek isterken hareketli timlerimizce ağır silahlarla hedeflenip vurulmuştur. Darbelenen işgalcilerin ilerleyişi durdurulmuştur.

23 Haziran saat 19:10 ve 21:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1’i yüksek rütbeli olmak üzere 2 işgalci cezalandırılmıştır.

İŞGAL SALDIRILARI SÜRÜYOR

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

23 Haziran’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 2 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

23 Haziran’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 2 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

23 Haziran saat 18:30’dan 19:00’a kadar Metîna bölgesine bağlı Girê Ortê alanı TC’nin Kanî Masî üssünden atılan obüslerle bombalanmıştır.

23 Haziran’da Çemço ve Werxelê Direniş Alanları sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

22, 23 ve 24 Haziran’da Werxelê, Çemço, Girê Cûdî Direniş Alanı ve Garê bölgesine bağlı Gundê Dêrik alanı 15 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

24 Haziran’da Werxelê, Kurojahro, Şehîd Şahîn, Girê Hakkarî, Girê Çarçel, Girê Ortê, Girê Cûdî, Girê FM, Direniş Alanları 26 kez helikopterlerle bombalanmıştır.”