8 işgalci cezalandırıldı, Zendura 3 kez havadan vuruldu

Gerillalar, Medya Savunma Alanları’na gerçekleştirilen işgal saldırılarına hamlelerle yanıt veriyor. Gerilla eylemlerinde 8 işgalci cezalandırılırken, Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri Zendura Tepesi’ni 3 kez vurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi çerçevesinde güçlerinin yüksek Apocu saldırı ruhuyla karadan ve havadan gerçekleştirdiği eylemlerin devam ettiğini belirtti.

HPG, gerilla güçleri tarafından gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

ZENDURA’DAN İŞGALCİLER HAVADAN 3 KEZ VURULDU

“Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz; 9 Mayıs günü saat 07:30, 08:15 ve 09:40’ta Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi’nde konumlanan işgalcileri havadan hedefleyerek 3 eylem gerçekleştirmiştir. Başarıyla gerçekleştirilen her 3 eylem sonucunda Zendura Tepesi’ndeki işgalciler tam isabetle vurulmuştur.

8 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

 “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” kapsamında;

7 Mayıs günü saat 12:40’ta Avaşin bölgesine bağlı Şehit Dilgeş Tepesi’nde konumlanan işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylem sonucunda 1 işgalci cezalandırılmıştır.

7 Mayıs günü saat 18:30’da Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Şahan Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir saldırı eylemi gerçekleştirilmiştir. İlk olarak; içerisinde 2 işgalcinin olduğu bir mevzi hedeflenmiş, bu mevzi tümden imha edilmiş ve içindeki 2 işgalci cezalandırılmıştır. Daha sonra başka bir mevzideki işgalciler de hedeflenerek vurulmuş, burada da mevzi tümden imha edilirken, 4 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca bu tepedeki diğer işgalciler de hedeflenerek vurulmuş, bunun sonucunda tepedeki bir radar imha edilmiştir.

Mamreşo Şehitleri’nin intikamı için gerçekleştirilen bu saldırı eyleminde toplam 6 işgalci cezalandırılırken, 2 mevzi ve 1 radar imha edilmiştir. Eylemden sonra işgalciler çevresini silahlarla tarayıp bombalarken, akşam saat 20:00’da helikopterler ile cezalandırılan ve yaralanan işgalcileri alandan götürmüştür.

8 Mayıs günü saat 08:30’da Avaşin bölgesine bağlı Şehit Ekin Tepesi’nde ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir. İşgalci Türk ordusu saat 09:30’da cezalandırılan işgalciyi alandan uzaklaştırarak bir kademe geri çekilmiştir.

HAVA SALDIRILARINDA GERİLLA KAYBI YOK

İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na dönük saldırılar gerçekleştirmiştir.

Yapılan saldırı ve bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir;

7 Mayıs günü saat 19:30’dan 22:00’a kadar Avaşin bölgesine bağlı Şehit Munzur Tepesi, Qela Mamreşo, Aris Faris, Mervanos ve Şukê alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

8 Mayıs günü saat 12:35’ten 13:15’e kadar Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

8 Mayıs günü saat 16:30’da Garê bölgesine bağlı Meyrokê alanında bulunan Girê köyü çevresi bombalanmıştır.

8 Mayıs günü saat 17:05’te Metina bölgesine bağlı Kêste köyü arazisi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

8 Mayıs günü saat 21:30’dan 01:30’a kadar Metina bölgesine bağlı Şehit Serhed, Koordine ve Dilber tepelerinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

8 Mayıs günü saat 00:20’de Xakurkê bölgesine bağlı Lolan Suyu çevresi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."