Çarçella’da suikast eylemi, Xakurkê’de şiddetli çatışma

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Zagros bölgesine bağlı Çarçella alanında bir suikast eylemi gerçekleştirdiğini ve bir askerin “cezalandırıldığını” açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 27 Haziran günü Zagros bölgesine bağlı Çarçella alanında işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır” dedi.

XAKURKÊ’DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Aynı açıklamada Xakurkê bölgesinde işgalci Türk devleti ile gerillalar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve “çok sayıda düşman askerinin cezalandırıldığı” belirtildi.

HPG-BİM şu ayrıntıları verdi:

“1 Temmuz günü saat 10.30’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Ermuş alanında işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda çok sayıda düşman askeri cezalandırılırken, işgalcilere ait bir drone de vurularak düşürülmüştür. İşgalcilere karşı son mermilerine kadar kahramanca savaşan Masiro ve Şaho yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.”

DERSİM’DE İŞGAL OPERASYONU SÜRÜYOR

Dersim’de başlatılan bir operasyonun sürdüğünü de belirten HPG-BİM, yaşanan çatışmalarda 3 gerillanın şehit düştüğü bilgisini paylaştı. Açıklamada şunlar ifade edildi: “24 Haziran günü işgalci TC ordusu Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Neynikan alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. İşgalci TC ordusu alanı savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile alanı bombalamıştır. Bombardımanlar ardından alana indirmeler yapan işgalciler ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşmana karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Alandaki operasyon halen devam etmektedir.”

HAVA SALDIRILARI

Açıklamada işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediği de belirtilerek, şu bilgiler yer aldı:

“2 Temmuz günü saat 20.00’da savaş uçakları Heftanin bölgesine bağlı Bektorya alanındaki Şehit Zınar Tepesi’ni bombalamıştır.

3 Temmuz günü savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Kurojero alanını saat 10.30’da, Şikefta Birindara alanını ise saat 17.00’da bombalamıştır.”