Şemdinli’de karakola sabotaj eyleminin görüntüleri

Gerilla TV, ocak ayında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde işgalci Türk devletine ait bir karakola gerillanın düzenlediği sabotaj eyleminin görüntülerini yayınladı.

Gerilla TV’de görüntüleri yayınlanan eylemin 19 Ocak günü gerçekleştiği bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin işgalcilerin mevzisine girerek patlayıcı yerleştirdiğini bildirdi.

Görüntüde de şiddetli bir patlama yaşandığı görülüyor.

HPG-BİM bu eyleme ilişkin daha önce şu bilgileri vermişti:

“Güçlerimiz, ‘Dem Dema Azadiyê ye’ hamlesi çerçevesinde 19 Ocak günü saat 08:00’da Colemerg’in Şemzinan ilçesine bağlı Gerdiya bölgesinde bulunan Newa karakolu nizamiyesine dönük başarılı bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz Newa karakolundaki işgalcileri bir süre takip edip denetim altına almıştır. İşgalcilerin bu nizamiyeyi gündüz tutup gece bıraktıklarını tespit eden güçlerimiz işgalcilerin mevzisine patlayıcı yerleştirmiştir. Daha sonra 6 işgalci gelip bu mevzide konumlanmıştır. Güçlerimiz yerleştirdikleri patlayıcıyı sabotaj taktiği ile başarılı bir şekilde patlatmış ve her 6 işgalciyi de cezalandırmış, kurtulan olmamıştır.

Eylem sonrasında işgalciler onlarca sivil ve zırhlı araçla olay yerine gelerek ölülerini kaldırmış, eylem yerinde bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon aynı gün saat 16:00’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”