Almanya’nın birçok kentinde Konya katliamı protestosu

Almanya’nın birçok kentinde alanlara çıkan halk, Konya Meram’da Kürt aileye yönelik AKP-MHP tarafından gerçekleştirilen katliamı protesto etti.

Almanya’nın Düsseldorf, Nürnberg, Darmstadt, Münih, Frankfurt ve Kassel kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Konya’daki katliamı protesto etti.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen yürüyüş ile Konya’da AKP-MHP’lilerin faşist saldırısı protesto edildi.

Eylemi MED Federasyonu ve Kürdistan Kadın Hareketi YJK-E NRW düzenlediği eylem DGB Haus önünde başladı.

“Şehit namirin” sloganlarının atıldığı eylemde hazırlık komitesi adına konuşma yapan Yılmaz Gültekin “İnsanlarımız kendi evinde iken katledildiler. 'Kürt sorunu Arjantin'de de olsa orayı vururuz' mantığı bunu yaptı. Onlar Kürdistan halkı olarak biz ölümü kabul ettik ama ihaneti kabul etmediğimizi bilmeli. Bu nedenle mücadele ediyoruz. Bu nedenle kaçmıyoruz, korkmuyoruz. Bugün sesinizi güçlü çıkarın, ayaklarını yere güçlü vurun” dedi.

KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt de Koçgiri, Zilan, Maraş, Roboski ve Efrin'in unutulmadığını söyledi. “Konya katliamı aynı zamanda Ankara Gar katliamının devamıdır” diyen Zümrüt şöyle konuştu: “Katliamı kınamak yetmez. Uluslararası güçler gelip bizi katliamlara karşı korumaz ve korumuyorlar da. Kendi gücümüze güvenmeli ve ona göre örgütlenmeliyiz.”

Zübeyde Zümrüt, Kürdistan halkına çağrıda bulunarak, 3 Ağustos Şengal Soykırımı'nın yıldönümünde yapılacak bütün eylemlere katılım çağrısı yaptı.

YJK-E Eş Sözcülerinden Ayten Kaplan da bir konuşma yaptı. Kaplan, Kürdistan halkının uzun yıllardır kendi ulusal hakları için mücadele verdiğini, halk hak istedikçe tutuklandığını veya öldürüldüğünü söyledi.

Miting ve yürüyüş kortejinin en önünde Dedeoğulları ailesinin fotoğraflarının olduğu bir pankart ile

 Almanca “Türkiye'nin Kürtlere karşı savaşını durdurun”, “Kürtler haklarını istiyor”, “Bimre îxanet”, “Bijî berxwedana Başûr”, “Deniz Poyraz onurumuzdur” yazılı pankartlar taşındı.

Mitingde konuşma yapan CÎK Eşbaşkanı Hafız Turhallı şunları söyledi: “Mezopotamya ve Ortadoğu'da iki hat savaşıyor. Kürdistan halkı özgürlüğün, toleransın, kardeşliğin hattını temsil ediyor. Türk devleti ise faşizmi temsil ediyor. Kendine 'Ben özgürlüklerden yanayım' diyenler Kürt halkının yanında olmalıdır.

Sömürgeciler şunu bilmeli ki, biz Selahad'in torunları, Agit'in yoldaşlarıyız. Bizler bütün Müslüman, Alevi, Êzidî, dindar veya dinsizler birlikte mücadele etmeliyiz. Birlikte direnirsek başarırız.”

MLKP adına konuşan Şafak İldan Deniz ise, “Dört parça Kürdistan'ın başı sağ olsun. Roboski, Suruç, Konya katliamlarının hesabı sorulacaktır. Katliamların hesabını mahşere bırakmayacağız. Biz kazanacağız.”

Bu konuşmalardan sonra Kürdistanlılar yürüyüşe geçti.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde de Konya’daki katliam protesto edildi Hallplatz’da düzenlenen eylemde “Faşizme karşı hep birlikte” pankartı taşındı. Eylemde sık sık, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Eylemde konuşan Nürnberg Medya Halk Evi Eşbaşkanı Hikmet Gencer, "Konya Meram'daki katliam bizzat faşist devletin özel savaş yöntemleriyle gerçekleşmiştir. Bu ırkçı katliamları en sert biçimde kınıyoruz"dedi.

DARMSTADT

KON-MED çağrısı üzerine Almanya’nın Darmstadt kentinde yaşayan Kürdistanlılar bir miting ile Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan Dedeoğulları ailesinin katledilişini protesto etti.

Eylemde sık sık, “Edî bese”, “Terörist Türkiye”, “Katil AKP” sloganları atıldı.

MÜNİH

Münih'te de AKP-MHP'li faşistlerin gerçekleştirdiği katliam protesto edildi.

KON-MED’in çağrısı ile düzenlenen eylemde Kürdistanlılar ve dostları, Konya’da Kürt bir ailenin AKP-MHP’li faşistler tarafından katledilmesini protesto etti. Bir dakikalık saygı duruşu ardından KON-MED’in bildirisi okundu. Eylemde yapılan konuşmalarda ise katliamın adresinin belli olduğu belirtildi.

Eylem, sık sık atılan “Şehid namirin”, “Katil Erdoğan”, “Çocuk ve kadın katili Erdoğan”, “Yaşasın dayanışma” sloganları ile sona erdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Konya’daki katliama karşı alanlardaydı. Frankfurt Hauptwache’de bir araya gelen halk, katliamı protesto etti.

Mitingde DKTM ve PKAN adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda Kürtlere karşı yapılan bu katliamın Kürtlerin öz savunmasını örgütlemesi gerektiğine işaret ettiği belirtildi.
Miting “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye” sloganları ile sona erdi

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde de Kürdistanlılar ve dostları alanlardaydı. Belediye önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve enternasyonalist devrimciler Konya’da katledilen Dedeoğulları ailesini andı. Bildirilerin okunduğu eylemde “Biji berxwedana Kurdistan”, “Şehit namirin” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

GIESSEN

Almanya’nın Giessen kentindeki Kirchenplatz’da düzenlenen eylem ile Konya’daki AKP-MHP’lilerin faşist saldırısı ve katliamı protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Kürtleri hedef göstererek, planlayarak yapmış olduğu katliam sert bir dille kınandı.

Eyleme çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı.

Eylem, “Faşist, katil, diktatör Erdoğan” sloganları ile sona erdi.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde de Konya’daki katliam protesto edildi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylem bildirilerin okunması ile devam etti.

Eylemde yapılan konuşmada “Nerede olursanız olun, öz savunmazını yapın” çağrısında da bulunuldu.

Eylem, “Terörist Erdoğan", !Terörist Türkiye", "Şehid namırın", "Çocuk katili Erdoğan" ve "Kadın katili Erdoğan” sloganlarıyla sona erdi.