Defend Kürdistan'dan SİHA saldırısının ardından dayanışma çağrısı

Defend Kürdistan, Güney Kürdistan’ın Gelale köyünde Türk ordusunun gerçekleştirdiği SİHA saldırısını kınayarak herkesi Kürt halkının yanında yer almaya çağırdı.

Dün gece saat 7 sıralarında Şarbajer’in Galele köyünde gerçekleştirilen SİHA saldırısı konusunda açıklama yapan Defend Kurdistan, delegasyona bağlı bir heyetin Kani Masi’de bir aileyi ziyaret etmesinden yarım saat sonra yaşanan saldırıya karşı Kürt bölgesi yönetiminin sessizliği kınandı.

Türkiye’nin bu saldırılarını soykırım eylemleri olarak nitelendiren Defend Kurdistan, “Her yerde insanları Türk saldırılarını kınamaya, hükümetlerinizin o faşist rejime silah satmasını durdurmaya ve Kürt kardeşlerimize işgalcilere karşı birlik olmaya çağırıyoruz! Kendi aranızda çatışmayın! Şu anda Türkiye, Osmanlı imparatorluğunu yeniden inşa etmek için her şeyi yapıyor, bu yüzden Kürt gruplar arasında bölünmeler yapmak tam olarak istedikleri şey. Burada yanınızdayız ve dünyanın geri kalanını da aynısını yapmaya çağırıyoruz. Biji Kürdistan!” açıklamasında bulundu.