Gerilla Şemzînan’da işgalcileri vurdu

HPG/YJA Star gerillaları Şemzînan'da İşgalci Türk ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 2 asker öldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerinin işgalci TC ordusuna yönelik eylemlerinin devam ettiğini bildirdi.

HPG, “13 Haziran günü saat 09.30’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bezelê karakolunun güvenliğini sağlamaya çalışan Şikêr boğazında konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

YJA Star güçlerimiz aynı gün saat 11.00’da Şemzînan’a bağlı Govendê bölgesinde bulunan Deriyê Pen alanında konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüştür” dedi.

HPG, 13 Haziran günü saat 20.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Dola Çıl û Çar alanını bombaladığını belirtti. HPG, bu bombardımanlarda herhangi bir kayıplarının yaşanmadığını kaydetti.