Gerilla ve halk birbirinden koparılamaz

Türk devletinin özel savaş politikalarına değinen YJA Star gerillaları, "Gerilla ve halk birbirinden kopmaz bir bağ ile bağlıdır. Biz halkımız için bu dağlara gelmeyi seçtik. Kürdistan halkları bu gerçekliğin farkındalar" dedi.

YJA Star gerillaları, Türk devletinin özel savaş politikalarını ANF'ye değerlendirdi. Zagros’ta gerillacılık yapan YJA Star gerillaları Eylem Mazlum ve Vejin Qamişlo, işgalci Türk devletinin Kürdistan’da hakla, dağlarda gerillaya dönük izlediği özel savaş politikasını ilişkin konuştu. Değerlendirmelerine Zagros’ta gerillacılığı tanımlama ile başlayan YJA Star gerillası Eylem şu şekilde devam etti: "Bir kadın olarak Zagros’larda gerillacılık yapmak büyük bir güç istiyor, insan buralarda kendi iradesini tanıyor.

Türk devletinin gerilla üzerinde yürüttüğü özel savaş politikalarının yoğun olduğu doğrudur. Bu devletin güçlülüğünü değil, zayıflığını gösterir. Mesela cihaz üzerinden her gün çağrıda bulunuyor. "Teslim olun, sizi ailenize teslim edelim iyi bir yaşam yaşayın, evlenin, mutlu olun vs." Erkeğin yanına, köleliğe, teslimiyete çağıran çağrılardır. Türk devleti ne savaş hukukunu ne ahlakını ne de kural ve kaidesini tanıyor. Herkes iyi biliyor ki Türk devletinin yanında iyi bir yaşam yok. En güzel yerler özgür Kürdistan dağlarıdır.

Halka yönelik de bir özel savaş var. Türk devleti halkımıza ne kadar değer verdiğimizi biliyor. Bu yüzden de kadınları, gençleri hedef alıyor. Korucu ailelerin kızlarının eline silah verip, askerlerin önüne katarak bize karşı kullanıyorlar. Şimdi özgür kadın profiline, projesine karşılık kendi yaratmak istediği kadın tarzını, karakterini, profilini ortaya koyuyor. O kadınlar da düşünmeli, vicdanlı hareket etmeli, daha mantıklı yaklaşmalı, celladına aşık olmaktan vazgeçmelidirler."

ŞİDDET ARTTIKÇA BAŞKALDIRI DA ARTAR

YJA Star gerillalarından Vejin Qamişlo da özel savaş politikalarını değerlendirdikten sonra kadınların öz savunma ekseninde toplanıp, kendini geliştirmesi gerektiğine değindi. "İktidar güçleri kadınların örgütlenmesinden, güçlenmesinden korkuyor bu yüzden kadının üzerine daha çok baskı ve şiddet uyguluyor" diyen gerilla Vejin Qamişlo, "Kadın kendi gücünün farkına varmalı, kendi örgütlülüklerini güçlendirerek, öz savunmalarını geliştirmeliler.

Devletin ve erkek zihniyetinin baskılarına karşı mücadele ediyorlar, daha da büyütmelidirler. Kadının özgürlük düzeyi yükseldikçe daha fazla işkenceye maruz kalıyor, daha fazla şiddetle karşı karşıya kalıyor. Ve şiddet arttıkça da başkaldırı da hiç durmadan artıyor. Önderliğimizin kadına yaklaşımını, hassasiyetini, projelerini tüm dünya biliyor. Önderlik, herkesi besleyebilecek bir durumda. Devlet bile çoğu defa ona bakarak politika belirliyor.

Devlet aklı kadar kirli, katil bir akıl yoktur. Bundan kaynaklı kadının öz savunmaya daha derinlikli, yoğunlaştırıcı, yaratıcı bir gözle bakmaları gerekir. Bugün artık dünya gündeminin yarısını neredeyse kadın belirliyor. Direnişin öncülüğünü sadece PKK'de değil, birçok yerde kadın yapıyor. Devlet her tıkandığında ya kadını kullanıyor ya da yok ediyor. Önderliğe de yaklaşım bu temeldedir. Önderliğin en ufak projesinden bile faydalanıyorlar" diye konuştu.

DEVLET KADINDAN KORKUYOR

Devletin kadınların ne kadar ilerlediğini fark ettiğini ve kadınlardan korktuğunu belirten gerilla Vejin Qamişlo konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Kadınlar da devleti çoktan fark etmiş ve saldırıyorlar. Bunu daha öz savunma temelli yapmalıdır. İnsanda, doğada, evrende, yaşamda da her şeyde öz savunma esastır. Eğitim yapmak da öz savunmadır, kendini geliştirmek, okumak, silah kullanmak, silahı öğrenmek, kendini savunmak esastır. Kendini savunmayı, değerlerini de savunmayı beraberinde getirir.

Gerilla ve halk birbirinden kopmaz bir bağdır. Biz halkımız için bu dağlara gelmeyi seçtik. Kürdistan halkları bu gerçekliğinde farkındalar. Hem gerçekliğin hem de devlet gerçekliğini de iyi tanıyor halk. Bu yüzden özel savaş politikaları ile kandırmasınlar. Yazdıkları bir haberi bile iki üç saniye sonra ya siliyor ya da kaldırıyor."