Gerillalar Siirt’te gizli birlikleri vurdu

HPG ve YJA Star gerillaları, Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Dirişkê köyü alanında gizli pusulama yapan askerlere yönelik eylem düzenlendi. Yakın mesafeden düzenlenen eylemde 3 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG ve YJA Star gerillalarının düzenlediği eylemlerin detaylarını paylaştı.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“SİİRT’TE GİZLİ BİRLİKLER VURULDU: 3 ASKER ÖLDÜ

30 Haziran günü işgalci TC ordusu Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Dirişkê köyü alanında gizli birliklerin desteği ile pusulama faaliyetlerine başlamıştır. Güçlerimiz, pusulamalar yapan bu düşman birliğini uzun bir süre faaliyetlerini takip altına almıştır. Denetimde tutulan bu düşman birliği, 3 Temmuz günü saat 06.45’te güçlerimizce, Botan’da devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi çerçevesinde hedeflenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki 3 asker öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından alanı taarruz helikopterleri ile bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri Skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

XAKURKÊ’DE EYLEM: 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirmiştir. Düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

7 Temmuz günü saat 22.20’de güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Derweş Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik 2 koldan eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

9 Temmuz günü saat 13.30’da YJA Star güçlerimiz Avaşin bölgesine bağlı Şehit Tufan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik suikast eylemleri düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerde 2 düşman askeri öldürülürken, tepede bulunan güneş panelleri ve mobese kameraları da imha edilmiştir.

10 Temmuz günü saat 07.00’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Elişer Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşmanın konumlandığı mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu, alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Bu bombardımanlardan kaynaklı ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

TÜRK ORDUSU GEVER’DEKİ OPERASYONU SÜRÜYOR

11 Temmuz günü saat 02.00 sularında işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesi sınırında bulunan Şehit Diren, Şehit Afat, Satê köyü ile Tepê Çeper alanlarını taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. Eş zamanlı olarak işgalciler, Skorsky helikopterler ile Şehit Afat Tepesi çevresine indirmeler yaparak, operasyon başlatmıştır. Alandaki operasyon halen devam etmektedir.

İRAN’IN BOMBARDIMANI SONUCU 1 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

10 Temmuz günü saat 12.00 sularında İran ordusu, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Bradost bölgesinde bulunan Berbızına, Goşinê ve Ornê alanlarını ağır silahlar ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu saldırılarda aynı aileden olan 1 sivil insanımız katledilirken 2 sivil insanımız ise yaralanmıştır. Ayrıca gerçekleştirilen bu saldırılar sonucunda bölgedeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır.”