HPG gerillalarından devletle işbirliği yapan Bölünmez’e eylem

HPG gerillalarından işgalci Türk devletine hizmet eden Süleyman Bölünmez’e yönelik eylem düzenlendi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının 11 Ekim günü Cudi’de yapılan ve yapılmakta olan bütün karakolların yapım ihalesini alan, Şırnak’ta Türk devleti için ajanlaştırma faaliyeti yürüten Süleyman Bölünmez’e yönelik eylem düzenlendiğini belirtti.

Bölünmez’in gerillalar tarafından düzenlenen eylemde yaralandığını kaydeden HPG BİM işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin de detaylar paylaştı.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“SÖMÜRGECİLİĞE HİZMET EDEN SÜLEYMAN BÖLÜNMEZ’E YÖNELİK EYLEM

Güçlerimiz 11 Ekim günü saat 10:00’da Şırnak’ın Maden bölgesinde Süleyman Bölünmez’e yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Süleyman Bölünmez adlı kişi Cudi bölgesinde yapılan ve yapılmakta olan bütün karakolların yapım ihalesini alan, Şırnak’ta düşman için ajanlaştırma faaliyetleri yürüten birisidir.

Kürdistan halkına ve coğrafyasına karşı sömürgeciliğin işlediği soykırım suçuna ortak olmuştur. Bu suçundan dolayı cezalandırılmak istenen Süleyman Bölünmez ağır bir şekilde yaralanmıştır.

İŞGALCİ ORDUNUN ÇIKARDIĞI YANGIN SÜRÜYOR

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir:

- 30 Ekim günü 03:00 – 04:00 saatleri arasında Garê bölgesinin Meyrokê alanında bulunan Ergenê köyü bombalanmıştır. Bombalama sonucu arazide yangın çıkmıştır. Bu yangın halen devam etmektedir. Sömürgeci Türk devleti burada bilinçli bir şekilde Ergenê köy halkının bağ ve bahçesini hedeflemiş, bombardımanla yakmıştır.

- 30 Ekim günü saat 17:10’da Metina bölgesine bağlı Kêste alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

- 30 Ekim günü saat 15:00’da Zap bölgesine bağlı Sida alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Yine aynı gün saat 21:00’da Zap bölgesine bağlı Çemço alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”