HPG, şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı

Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarında şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıklayan HPG, “bizlere devrettikleri devrim bayrağını zaferle taçlandırana kadar kararlılıkla taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarında şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şu hususlara yer verildi:

“Pirdoğan Amed yoldaşımız Avaşin bölgesinde gerçekleştirilen birçok eylemde en önde yer almıştır. 27 Nisan günü bir eylem sırasında yaralanmış ve eylem sonrasında geri çekildikten sonra şehadete ulaşmıştır.

Başta Avaşin bölgesi olmak üzere Medya Savunma Alanları’nda sömürgeci Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı tarihte eşine az rastlanan bir irade ve kararlılıkla mücadele eden yoldaşlarımız Türk sömürgeciliğine büyük darbeler vurmaktadır. Geliştirdikleri direniş ve mücadele azmi ile işgalcilerin heveslerini kursaklarında bırakan yoldaşlarımız halkımızın özgürlüğü için bir an bile tereddüt etmeden son nefeslerine kadar savaşmaktadırlar. Pirdoğan yoldaşımız da bu tarihi direnişte fedaice düşman üzerine gitmiş ve birçok eylemde büyük roller üstlenerek şehitler kervanına katılmıştır.

Pirdoğan yoldaşımız Amed’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş, Kürtlük geleneklerine ve değerlerine sahip çıkan bir ortamda büyümüştür. Aynı zamanda Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne aktif katılımların olduğu bir aile çevresine sahip olan Pirdoğan yoldaşımız Şêx Seid’lerden günümüze kadar kesintisiz olarak devam eden halkımızın özgürlük davasında yer almayı borç bilerek gerilla saflarına katılmıştır. Yoldaşlarına olan bağlılığıyla tanınan Pirdoğan yoldaşımız işgalci Türk devletinin saldırılarının en yoğun yaşandığı yerlerden biri olan Avaşin alanında şehadete ulaşan yoldaşlarının intikamını almak ve düşmanı bu kutsal topraklardan atmak için geliştirilen birçok eyleme yüksek cesareti ve saldırı ruhuyla öncülük etmiştir. Yeni dönem gerillacılığının gereği olarak askeri anlamda uzmanlaşan ve bu uzmanlığı sayesinde gerçekleştirdiği eylemler ile düşmana korku salan Pirdoğan yoldaşımız cesareti, fedakarlığı ve emekçi özellikleriyle örnek bir Apocu militan olmayı başarmıştır.

Avaşin’de Türk sömürgeciliğine ve soykırım saldırılarına karşı geliştirdiği mücadele ile Kürdistan kahramanlık tarihindeki yerini layıkıyla alan Pirdoğan yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşımızın bizlere devrettiği direniş bayrağını hayallerini gerçekleştirene kadar taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

Şoreş Botan yoldaşımız 5 Mayıs günü saat 09:30’da Zap bölgesine bağlı Şamkê alanında görevi başında iken gerçekleşen bombardıman sonucunda şehadete ulaşmıştır.

Şoreş yoldaşımız Wan’ın yurtsever ve kadim Serhat kültürüne bağlı bir ailesinde dünyaya gelmiştir. Sömürgeci Türk devletinin halkımız üzerinde geliştirdiği zulme çocuk yaşında tanıklık etmiştir. Aynı zamanda bedel veren bir aileden olması Şoreş yoldaşımızın özgürlük davasına bağlı olmasında ve devrim saflarına katılımında belirleyici olmuştur.

İşgalci Türk devletinin soykırım saldırıları çerçevesinde Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına karşı geliştirilen birçok eylemde yer alan Şoreş yoldaşımız enerjisiyle etrafındaki yoldaşlarını da harekete geçiren örnek bir militan olmayı başarmıştır. Yaşamdaki Apocu yiğit duruş kadar askeri sanattaki becerisi ile de yeni dönem gerillacılığının uygulanmasında büyük bir kararlılığın ve başarılı pratiklerin sahibi olmuştur.

Sömürgeci Türk devletinin son olarak Metina, Avaşin ve Zap bölgelerine yönelik başlattığı Kürt soykırımını amaçlayan operasyonlarına karşı tarihi sorumluluk bilinciyle hareket eden Şoreş yoldaşımız; Küçük Cilo alanı başta olmak üzere düşmanın olduğu her yerde eylemlere öncülük ederek tarihin omuzlarına yüklediği devrimci görevleri başarılı bir şekilde yerine getirmesini bilmiştir. TC gibi soykırımcı bir yapıya karşı halkının özgürlüğü için mücadele eden ve bu destansı mücadele sonucunda şehadete ulaşan Şoreş arkadaşımız yoldaşlığındaki sadeliği ve dürüstlüğüyle örnek bir Apocu militan olmuştur.

Bizler de Şoreş yoldaşın bizlere devrettiği devrim bayrağını, mücadelemizi zaferle taçlandırana kadar kararlılıkla taşıyacağımızın sözünü veriyor, başta Şoreş yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”