HPG: Xakurkê ve Hakkari’de 2 asker öldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Xakurkê ve Hakkari’de düzenlediği eylemlerde 2 askerin öldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, eylemlerin 15 ve 16 Haziran günleri gerçekleştiğini belirtti. Açıklamada, Xakurkê’deki eyleme ilişkin şu bilgiler yer aldı:

“İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesindeki işgal harekatına yönelik, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında 16 Haziran günü saat 13.40’ta Şehit Botan tepesinde bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen bu düşman birliğinde 1 asker öldürülmüştür.”

15 Haziran’da ise saat 01.30’da gerilla güçlerinin Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Deştanê karakolunu hedef aldığı bildirildi.

HPG-BİM, “Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 düşman mevzisi imha edilirken, tespit edilebilen 1 düşman askeri de öldürülmüştür” dedi.

ŞIRNAK’TA ÇATIŞMA

12 Haziran’da Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Şêxler alanında gerillalar ile işgalci Türk ordusu arasında çatışmalar yaşandığını belirten HPG-BİM, “Yaşanan bu çatışma ile ilgili ayrıntılı bilgiler daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye ekledi.

MARDİN’DE OPERASYON VE ÇATIŞMA

HPG-BİM, Mardin kırsalında da çatışma yaşandığı bilgisini verdi: “12 Haziran günü Mardin’in Omerya ilçesine bağlı Kurike köyü vadisinde düşman güçleri ile karşılaşan bir birliğimiz burada düşman askerleri ile çatışmaya girmiştir. Kısa süreli yaşanan çatışma ardından işgalci TC ordusu, alanı savaş uçakları ile bombalamıştır. Yaşanan bu çatışma ve bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

Bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangını söndürmeye çalışan yöre halkı işgalciler tarafından engellenmiştir. Devam eden operasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.”