HPG: Xakurkê ve Uludere’de 8 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillanın Xakurkê ve Uludere’de düzenlediği eylemlerde en az 8 Türk askerinin öldüğünü bildirdi.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamaya göre 21 Ağustos’ta düzenlenen eylemler sonucunda Xakurkê’de 3 asker, Uludere’de 5 asker öldü. Her iki eylemde de gerillaların üslerine sağlam bir şekilde döndüğü belirtildi.

Açıklamada, “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 21 Ağustos günü saat 11.20’de Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şekif Tepesi’nden konumlanan işgalci TC ordusunun operasyon birliğine yönelik eylem düzenlemiştir” denildi.

Bu eylemin detayları şöyle verildi: “Düşman askerlerinin konumlanmaya çalıştığı mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanı havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”

“Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir” diyen HPG-BİM, şu bilgileri verdi:

“19 Ağustos günü saat 23.30’da Şırnak ile Cizre yolu arasında bulunan Avka Masiya köyü yakınlarda hareket halinde bulunan işgalci TC ordusunun askeri bir konvoyu güçlerimizce hedeflenmiştir. Konvoyda bulunan kirpi tipi zırhlı bir aracın isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde, zırhlı araç darbelenirken ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

21 Ağustos günü güçlerimiz, Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Akir ve Osyan köyleri arasındaki yolda ilerleyen kobra ve kirpi tipi 2 zırhlı araç güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Bir süre denetim altında tutulan bu araçlar saat 11.20’de güçlerimizin hedefi olmuştur. Her 2 aracın da yoğun ateş altına alındığı bu eylemde isabet alan kirpi tipi zırhlı araç imha edilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda tespit edilebilen 5 düşmana askeri öldürülmüş çok sayıda asker ise yaralanmıştır.

Eylemleri düzenleyen birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”