HSM, Gabar, Avaşin ve Metina eylemlerini kutladı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, eylül ayı içerisinde Gabar, Avaşin ve Metina’da gerillanın işgalci güçlere karşı düzenlediği eylemleri kutladı.

HSM Karargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, her üç alanda “düşmana etkili darbeler vurulduğunu” belirterek bu eylemleri kutladı.

“Halkımıza ve kamuoyuna” başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“KCK’nin ilan ettiği ‘’Dem Dema Azadiyê Ye’’ hamlesi bir yıl içerisinde, sömürgeci faşist rejimi gerileterek önemli başarılar elde etmiştir. Kürdistan Özgürlük Gerillası da bu hamle temelinde üzerine düşen öncülük görevlerini fedai kahramanlık çizgisindeki mücadelesini yükselterek cevap olmaya çalışmıştır. ‘’Dem Dema Azadiyê Ye’’ hamlesinin ikinci yılına girerken güçlerimiz tarafından;

– Egidên Botanê Zafer Hamlesi çerçevesinde; 6 Eylül günü Şirnex’in Basa (Güçlükonak) ilçesindeki Gabar bölgesine bağlı Şehîd Bahoz alanında gizli birlik halindeki işgalciler önce denetim altına alınmış, sonra sızma taktiğiyle vurulmuş ve bu eylemde en az 2 işgalci cezalandırılmıştır.

7 Eylül günü Sêrt’in Dihê (Eruh) ilçesindeki Gabar bölgesine bağlı Çirav mıntıkasında Aval ve Nîtê köyleri arasında işgalcilere ait Kirpi tipi zırhlı araç denetim atına alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle vurulmuş, bu eylem sonucunda 6 işgalci cezalandırılmış ve Kirpi tipi zırhlı araç da imha edilmiştir.

Gabar bölgesinin iki farklı alanında sızma ve sabotaj taktikleri sonuç alıcı bir biçimde uygulanarak 8 sömürgeci eleman tasfiye edilmiştir. Bu başarılı eylemlerle Gabar bölge komutanlarından Diljîn Marya Dersim yoldaşın intikamının alınmış olması da bu eylemleri daha anlamlı ve önemli kılmaktadır. 

– Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde; 11 Eylül günü Werxelê Direniş Alanı’ndaki tünellere karşı kimyasal silah kullanarak insanlık suçu işleyen ve uluslararası yasaları çiğneyen sömürgeci Türk güçleri, tam da bu suçu işledikleri esnada suçüstü yakalanarak gereken cevap verilmiştir. Burada 4 işgalci cezalandırılarak kullandıkları kimyasal silahlarla birlikte imha edilmişlerdir. YJA Star savaşçılarının gerçekleştirdiği bu eylem birçok açıdan anlamlı, değerli ve takdirle karşılanacak bir eylemdir.

Werxelê Direnişçileri, 12 Eylül günü işgalci TC ordusunun Werxelê Direniş Alanı’ndaki tünellere karşı kullanılmak istenilen patlayıcıları ustaca etkisizleştirerek başarılarına bir başarı daha eklemiş ve düşmanın amaçlarını kursaklarında bırakmışlardır. Bu eylem de her bakımdan kutlanılacak yaratıcı bir eylemdir.

– Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 12 Eylül günü Metîna bölgesinin Girê Koordîne alanındaki işgalciler denetim altına alınarak koordineli gerilla eylemiyle etkili bir şekilde vurulmuştur. Ayrıca eyleme müdahale etmek isteyen işgalciler de ustalıkla vurularak toplamda 5 işgalci eleman cezalandırılmış, eylem içinde eylem geliştirilerek başarılı ve yaratıcı bir sonuca imza atılmıştır.

Özgürlük Zamanı hamlesinin ikinci yılına girerken gerilla güçlerimizin Gabar’dan Avaşîn ve Metîna’ya kadar her yerde yeni dönem gerilla taktiklerini başarıyla pratikleştirmesi, işgalcilere etkili darbeler vurarak heveslerini kursağında bırakması ulaşılan düzeyi göstermektedir. Bu düzey aynı zamanda Özgürlük Zamanı hamlesinin ikinci yılının gerilla tarafından nasıl karşılanacağını da işaret etmektedir.

Bütün bu eylemlerde emeği geçen, rol oynayan bütün kahraman savaşçıları ve komuta kademesini kutluyor ve başarılarının devamını bekliyoruz. Bu çerçevede; Egidên Botanê Zafer Hamlesi’ndeki, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’ndeki ve Cenga Xabur Devrimci Hamlesi’ndeki tüm arkadaşları selamlıyor, bu başarılarından dolayı kendilerini kutluyor ve üstün başarılar diliyoruz.”