Hücrede tutulan tutsak şehit düştü!

Tek kişilik hücrede tutulan 70 yaşındaki Ramazan Turan, şehit düştü.

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde hastalığı nedeniyle tek kişilik karantina hücresinde tutulan 70 yaşındaki Ramazan Turan, şehit düştü. Turan'ın geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdiği belirtildi.
Turan'ın 20 gün önce hakkında "örgüte üye olmak" iddiasıyla verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasının onaylanmasının ardından tutuklandığı kaydedildi. Cezaevi idaresi, Turan'ın ailesini arayarak yaşamını yitirdiğini aktardı. Ramazan Turan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. 

Konuya ilişkin bilgi veren Ramazan Turan'ın oğlu Huseyin Turan, babasının tutuklandıktan sonra 20 gündür karantina adı altında tek başına bir hücrede tutulduğunu söyledi. Babasının daha önce herhangi bir rahatsızlığının olmadığını söyleyen Turan,  cenazeyi teslim aldıktan sonra gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını belirterek, "Otopsi sonucunu bekliyoruz. Ardından babamı Hakkari merkezde toprağa vereceğiz. Yetkililer kalp krizi dese de babamın nasıl öldüğünü henüz bilmiyoruz. Sadece 20 gündür karantina da tutulduğunu biliyoruz" diye konuştu.