KCK, Bağdat’taki saldırıyı kınadı

Bağdat’ta dün gerçekleştirilen vahşi saldırıyı kınayan KCK, “Bu saldırının Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Genelkurmay Başkanı ile birlikte Bağdat ziyareti sonrasına denk gelmesi de düşündürücüdür" dedi.

KCK Dış İlişki Komitesi, dün Bağdat’ta gerçekleştirilen saldırıyı yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

KCK Dış İlişki Komitesi, açıklamasında şunlar belirtildi:

“21 Ocak tarihinde, Irak’ın Başkenti Bağdat’ta gerçekleştirilen vahşi saldırıyı kınıyor, katliamda yaşamını yitirenlere rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yakınlarını kaybedenlere ve Irak halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

DAİŞ çetelerinin gerçekleştirdiği bu vahşi saldırı ve katliam ile Irak halkının bir arada, özgür ve demokratik temelde yaşamasının engellenmek istendiği açıktır. DAİŞ sadece Irak halkı açısından değil, tüm halkların demokratik birliği ve özgürlüğü açısından büyük bir tehdittir. Kürt ve Arap halkları başta olmak üzere, Ortadoğu halklarının ortak mücadelesiyle iradesi kırılan ve yenilgiye uğratılan DAİŞ, AKP-MHP faşist iktidarı ve bazı güçlerin desteği ile yeniden bölgede aktif hale getirilmek istenmektedir. Bu saldırının Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Genelkurmay Başkanı ile birlikte Bağdat ziyareti sonrasına denk gelmesi de düşündürücüdür.  Bağdat’daki bu korkunç saldırı DAİŞ destekçisi bu güçlerin kirli politikalarından bağımsız değerlendirilemez. Halkların demokratik birliğini hedefleyen bu tür saldırıların tamamen boşa çıkarılması; halkların ortak mücadelesiyle mümkündür.

Özgürlük hareketi ve Kürt halkı olarak, Irak halkının acısını paylaşıyor ve dayanışma duygularımızı belirtiyoruz.”