Komplodan sonra dışarı çıkmadı

Hesekê’de yaşamını sürdüren 42 yaşındaki Terfa Elî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Uluslararası Komplo sonucu esaret altına alınmasından beri dışarı çıkmıyor. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki esaretinden bu yana dışarı çıkmayan Terfa Elî, “Yaşamımda rahatlığı ve mutluluğu, güzel yemekleri kendime haram ettim. Hatta soğuk su bile içmiyorum. Yaşamımı farklı bir şekilde devam ettiriyorum” dedi.

Terfa Elî, 1978’de doğdu. Çocuk yaşta bir kaza geçirdiğimden dolayı okul okuyamamış. Ailesi, 1988’de PKK ile tanışıyor. Babası cephe faaliyetlerinde yer alıyor. Daha çocuk yaşta, 1992’de PKK’lileri tanımaya başlıyor. Elî, 1994’te PKK’ye katılan teyzesine mücadelesine bağlı kalacağının sözünü veriyor. Elî, gücü ve takati ölçüsünde mücadelesini sürdürdüğünü belirtiyor. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 1999’da Uluslararası Komplo ile esaret alınma görüntülerini gördüğünde kendisine söz verdiğini kaydeden Elî, şunları söyledi: “Bulunduğum odada, yoldaşlık ruhunu yaşamak için söz verdim. Benim için her şeyden önemli olan Önder Apo ve özgürlüğüdür. Okumam yazmam yok ama çözümlemelerini, konuşmalarını, yazdıklarını dinliyorum. Dinledikçe bağlanıyorum.

21 YILDIR BÖYLE

Önderliğin yaşam koşullarını hep düşünüyorum. Yaşamımda rahatlığı ve mutluluğu, güzel yemekleri kendime haram ettim. Hatta soğuk su bile içmiyorum. 21 yılı aşkındır et yemiyorum. Yaşamımı farklı bir şekilde devam ettiriyorum. Odam fotoğraflarıyla dolu. 1999’dan beri yaşamımı bu şekilde sürdürüyorum. Bayramlar da bile sadece bir iki şeker yiyorum. Yılbaşı kutlama ve yemeklerini yemiyorum. Hiçbir düğüne gitmiyorum. Rêber Apo İmralı’da olduğu sürece ben de bu şekilde olacağım.”