Mardin TEM komiserinin aracına eylem

HBDH, Mardin TEM komiserinin aracına eylem düzenledi.

HBDH Kürdistan tarafından yapılan yazılı açıklamada, "2 Mayıs 2021 günü Mardin 13 Mart Mahallesi’nde park halinde bulunan Mardin TEM Şube Komiseri Ayhan İkizdere'ye ait 33 AY 545 plakalı özel araç milislerimiz tarafından yakılarak imha edilmiştir. Olay yerine birçok itfaiye ve polis sevk edilmiştir. Eylem sonucunda araç tamamen imha olmuştur" denildi.

'HALKLARIMIZ SEFERBER OLMALI'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"HBDH Kürdistan Milisleri olarak başlattığımız, Şehit Sinan Dersim Devrimci İntikam Hamlesi çerçevesinde günlerdir kesintisiz gerçekleştirdiğimiz eylemlerle Kürdistan’da sömürgecilerle iş birliği yapan ajanlar ve özel savaşın kadroları olan polis, bekçiler hedefimiz oluyor.
Metina, Avaşin, Zap gerilla direnişleri ile çaresizliğe düşen sömürgeci ordu, Hulusi Akar eliyle bölgeden kaçmanın hazırlığını yapıyor. Türkiyeli yoksul emekçi kesimlerden başarısızlıklarını ve gerçekleri gizleyerek hamaset siyaseti yürütüyor. Gerilla; sömürgeci işgalci güçleri vuruyor, milislerimiz bu güçlere ve işbirlikçilerine nefes aldırmıyor sokakların da evlerini arabalarını ateşe veriyor. Uykularına kabus oluyorlar. Emekçiler ve yurtsever halkımız faşizmin yasaklarına, saldırılarına rağmen sokağı terk etmiyor, birleşik mücadelenin gücüyle kalkanların, postalların önüne yüreği ile dikiliyor.
Dişe diş, göze göz yürüttüğümüz faşizmi yıkma hamlemize halklarımız daha çok destek olmalı, olanaklarını seferber etmelidir. Faşizmden kurtulmak isteyen Kürdistan’dan, Türkiye’ye, birleşik mücadelede yer almamış olanlarda dahil, herkes bilsin ki onu yıkmanın gücüne, pratiklerle ortaya koyduğumuz yaratıcı savaş iradesine sahip olan ve savaşan güç HBDH’dir. HBDH’ın ve birleşik mücadelenin dışında konumlanan güçler, AKP-MHP faşizmi altında yaşamak istemiyorlarsa yürüttüğümüz savaşa katılmalıdır."