PKK'den Ömer Çağer için başsağlığı mesajı

PKK Yürütme Komitesi, Ömer Çağer(Hoca) için başsağlığı mesajı yayınladı. PKK, "Hoca Yoldaşın ve tüm kahraman şehitlerimizin anısı zaferden zafere koşan özgürlük mücadelemizde yaşayacaktır” dedi.

PKK Yürütme Komitesi açıklaması şöyle:

“Kürdistan halkının değerli evladı, derin yurtsever, Partimiz PKK’nin emektar militanı Ömer Çağer(Hoca) Yoldaş, tedavi gördüğü süreçte 22 Ocak günü şehit düşmüş bulunmaktadır. Değerli yaşamının 35 yılını Kürdistan özgürlük mücadelesine vermiş olan Hoca Yoldaşı saygı ve minnetle anıyor, tüm partili yoldaşların, ailesinin ve yurtsever halkımızın acısını paylaşıyoruz. Bir mümin gibi inandığı Apocu özgürlük ilkelerinin mutlaka zafere ulaştırılacağını belirtiyoruz.

Kürdistan Özgürlük Devriminin durmaz ve yorulmaz emekçisi olan Hoca Yoldaş, Mardin yurtseverliğini özümseyerek gelip PKK saflarına katılmış, bu yurtseverliği Apocu özgürlük çizgisiyle birleştirerek sarsılmaz bir devrimci militan haline gelmiş, gittiği her yerde ve el attığı her görevde başarılı olmuş, söz konusu başarıları, cesareti ve fedakârlığı ile yoldaşları tarafından sürekli sevilen ve sayılan bir özgürlük militanı olmayı başarmıştır. Yaşamının en değerli bölümünü özgürlük mücadelemize adayarak, her alanda ve her türlü görevi başarıyla yürüterek Kürt halkının varlık ve özgürlük mücadelesine çok önemli değerler katmıştır. Bu temelde özgürlük bayrağını hep yüksekte tutmuş ve bu bayrağı şimdi yoldaşlarına ve yurtsever halkımıza emanet etmiştir.

HOCA YOLDAŞIN EMANET ETTİĞİ BAYRAK YÜKSEKLERDE DALGALANACAK

Dolayısıyla tüm partili yoldaşlar, başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm yurtsever halkımız, Hoca Yoldaşın emanet ettiği bu bayrağı hep yükseklerde dalgalandıracak, Hoca yoldaşı özgür ve demokratik Kürdistan’da yaşatacaktır. Kürt gençleri kendilerini Hoca Yoldaşın dürüst, çalışkan, Önder Apo’ya sarsılmaz bir inançla bağlı ve fedakâr özellikleriyle eğitecek ve zaferden zafere koşan birer özgürlük militanı haline getirecektir. Partimiz ve halkımız bu değerli neferinin anısını yaşatmak ve amacını başarmak için tüm gücünü seferber edip Apocu zafer çizgisinde mutlaka kazanan bir özgürlük mücadelesi yürütecektir. Hoca Yoldaşın ve tüm kahraman şehitlerimizin anısı zaferden zafere koşan özgürlük mücadelemizde yaşayacaktır.

Bu temelde Hoca Yoldaş şahsında tüm kahraman şehitlerimizi bir kez daha anıyor, tüm yoldaşları ve halkımızı Önderlik ve şehitler çizgisinde özgürlük mücadelemizi daha da güçlendirmeye, faşist-soykırımcı zihniyet ve siyasetten hesap sormaya ve köhnemiş bu diktatörlüğü yıkmaya çağırıyoruz!”