QSD’den işgal saldırılarına sert yanıt: 23 Türk askeri öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türk devletinin tırmanan işgal saldırılarına sert misillemede bulundu. Mardin sınırında en az 23 Türk askerinin öldürüldüğü bildirildi.

QSD Basın İrtibat Merkezi, resmi internet sayfasında yaptığı açıklamada işgalci Türk devletinin tırmanan saldırılarına dikkat çekti.

 

Açıklamada “Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırıları son dönemde arttı. Türk ordusu her gün top saldırıları gerçekleştiriyor ve son dönemde SİHA saldırılarını da arttırdı. Bu saldırılarda hem halkımız hem de askeri güçlerimiz de çok sayıda şehadet yaşandı. Sadece Ağustos ayının başında 2’si çocuk 7 yurttaş şehit düştü, 10 çocuk 3 kadın olmak üzere 17 yurttaş da yaralandı” denildi.

QSD yaşanan şehadetlerin intikamını almak için düzenledikleri eylemleri şöyle açıkladı:

“Cevap verme çerçevesinde şehitlerimizin intikamını almak için 8 Ağustos 2022’de Mardin sınırında güçlerimiz tarafından 3 etkili eylem gerçekleştirildi.

 İlk eylemde işgalci Türk ordusuna ait bir zırhlı araç hedef alındı. Bu eylem sonucunda işgalci Türk ordusunun 7 askeri öldürüldü 2 askeri de yaralandı, zırhlı araç imha edildi.

2’nci eylemde işgalci Türk ordusunun bir panzeri hedef alındı. Bu eylemin sonucunda işgalci Türk ordusunun 10 askeri öldürüldü. Ayrıca panzer imha edildi.

3’üncü eylemde de işgalci Türk ordusunun bir panzeri hedef alındı. Bu eylemde de işgalci Türk ordusunun 6 askeri öldürüldü, panzer imha edildi.

Bu 3 eylemde işgalci Türk ordusunun toplamda 23 askeri öldürüldü, en az 2 askeri de yaralandı.”

QSD, son olarak halka yönelik hiçbir saldırının cevapsız kalmayacağı sözünü verdi.