Siyasi tutsak Ayten Beçet’ten fedai eylem

Gebze cezaevindeki siyasi tutsak Ayten Beçet, tecridi protesto etmek amacıyla fedai bir eylem gerçekleştirdi. Beçet, hayatını kaybetti.

Alınan bilgilere göre, siyasi tutsak Ayten Beçet tutsak edildiği Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde bir eylem gerçekleştirdi.

Beçet’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı fedai bir eylemle yaşamına son verdiği bildirildi. Beçet’in cenazesinin bu sabah cezaevinden cenaze aracı ile çıkarıldığı öğrenildi.

Haberin duyulması üzerine avukatlar cezaevi önüne gitti. Cezaevi yetkilileri avukatlara, Beçet’in kendisini asarak yaşamına son verdiğini bildirdi. Cenazenin nereye götürüldüğü konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Açlık grevlerinin başından bu yana, ikisi tutsak olmak üzere üç eylemci hayatını kaybetti.

17 Mart günü Tekirdağ Cezaevi’ndeki siyasi tutsak Zülküf Gezen, Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için fedai bir eylem gerçekleştirmişti. Gezen’in cenazesi Amed’deki Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Almanya’nın Krefeld kentinde de 20 Şubat tarihinde tecride karşı bedenini ateşe veren Uğur Şakar, tedavi gördüğü hastanede 22 Mart günü hayatını kaybetmişti.