Suriye’de İsrail saldırısı: ‘Çok sayıda İranlı milis öldü’

Suriye’de aralarında İranlı milislerin de olduğu gruplara yönelik İsrail tarafından düzenlendiği iddia edilen hava saldırılarında çok sayıda ölü olduğu bildiriliyor.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada, söz konusu bombardımanların çarşamba günü meydana geldiği duyuruldu.

SOHR’un açıklamasında, İsrail’in yaptığı iddia edilen bombardımanlarda çoğunluğu İranlı olmak üzere 8 rejim yanlısı milis öldürüldü. Gözlemevi’nin açıklamasına göre saldırılar Lazkiye ve Hama vilayetlerindeki hedeflere yönelik düzenlendi. Saldırılarda ölenlerin 5’inin İranlı, ikisinin Afganistanlı ve birinin de Suriyeli olduğu belirtildi.

Gözlemevi’nin 8 milisin öldürüldüğünü duyurduğu saldırının gerçekleştiği çarşamba günü Suriye medyasındaki haberlerde, Lazkiye vilayetindeki hava saldırılarında ‘1 sivilin öldüğü, 6 sivilin de yaralandığı’ iddia edilmişti.

Suriye’de 2011’de başlayan iç savaşa doğrudan katılan Lübnan Hizbullah örgütü ile İranlı milisler, birçok kereler İsrail tarafından hedef alınmıştı. Son saldırıda ise Hama ve Lazkiye arasındaki dağlık bölgedeki silah ve cephane depolarının hedef alındığı öğrenildi.