Türk SİHA’ların katliamlarına ilişkin online konferans

Son dönemlerde Kürdistan’ın birçok bölgesinde katliamlar yapan Türk devletine ait SİHA’lara ilişkin bir konferans düzenleniyor. İnternet üzerinden canlı yayınlanacak konferansa uzmanlar ve hukukçular katılacak.

Türk ordusu son dönemlerde İnsansız Hava Araçları (SİHA)’larla Kürdistan’da ve Libya’da katliamlar ile saldırılar gerçekleştiriyor. 25 Haziran’da Süleymaniye kentine bağlı Şarbajar'da Türk SİHA’ların saldırısında 2 sivil hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. 23 Haziran günü ise Kobanê’nin Helîncê köyünde 3 Kürt kadın aynı yöntemle katledilmişti.

Son günlerde yeniden Güney Kürdistan’da sivil yerleşim merkezlerine yönelik saldırılarını artıran Türk SİHA’ları bir süredir Almanya’daki muhalefet partilerinin gündemindeydi. En son geçtiğimiz hafta “Roketsan’ın teknolojisi Almanya’dan” başlıklı bir haber yayınlayan ANF, Merkel hükümetinin onayla Türk ordusu için roket ve füze üreten Roketsan’a “harp başlığı” satıldığını duyurmuştu.

Almanya’da Kürtler için kamuoyu çalışması yapan Civaka Azad ise Türk SİHA’ların katliamlarına ilişkin bir konferans organize ediyor. Coronavirüs salgını tedbirleriyle nedeniyle online üzerinden gerçekleşecek konferansa insansız hava araçlarına ilişkin araştırma yapan Federal Meclis çalışanı gazeteci Matthias Monroy, Kürt Kadın İlişkiler Merkezi (REPAK) temsilcisi Meral Çiçek ve uluslararası hukuk uzmanı Dr. Robert Frau katılacak.

11 Ağustos günü saat 19.00’da başlayacak konferans https://civaka-azad.org/live/ adresinden de canlı yayınlanacak. İsteyen gazeteciler ve basın kuruluşları [email protected] e-posta adresine başvurduktan sonra sorularını katılımcılara yöneltebilirler.