Yaralanan HPG gerillası Özer, cezaevine götürüldü

Lice’deki çatışmada yaralanan HPG’li Abdulsıttar Özer, tedavi gördüğü hastaneden Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne götürüldü. Özer, ailesiyle görüştürülmüyor.

Amed'in Lice ilçesinde 14 Nisan'da çıkan bir çatışmada Türk İçişleri Bakanlığı'nın yaşamını yitirdiğini iddia ettiği ancak yaralı olduğu ortaya çıkan HPG gerillası Abdulsıttar Özer, 15 Nisan’da Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Ayağından yaralanan ve bacağında kırıklıklar meydana gelen Özer, bacağının enfeksiyon kapması sonucu hastanede tedavisi tamamlanmadan 28 Nisan’da tekerlekli sandalyeyle Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarıldı. Adliyede, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Lice Cumhuriyet Savcılığı’na ifade veren Özer, susma hakkını kullandı. Daha sonra mahkemeye çıkarılan Özer, burada da susma hakkını kullandı.

AİLESİYLE GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR

Mahkeme, Özer hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla tutuklama kararı verdi. Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne konulan Özer, aynı gün tekrar hastaneye kaldırılarak tedavi altında alındı.
Sağlık durumu iyiye giden Özer, 6 Nisan’da tekrar cezaevine götürüldü.
Özer’in şimdiye kadar ailesiyle görüştürülmediği öğrenildi.