Cihan: Tekniğimiz yok ama bizdeki irade ve cesaret de düşmanda yok

YJA Star gerillası Evindar Cihan, "Her yönüyle savaşa bir hazırlık var, burada ya da başka bir yerde düşmanın başarılı olma imkanı yok. Düşmanın elindeki teknik bizde yok ama bizde irade, inanç, cesaret var ve bu da düşmanda yok'' dedi.

Kısa bir süre önce Heftanin'e giden YJA Star gerillası Evindar Cihan, Heftanîn’in “tüm güzelliği ve sıcaklığıyla kendileri üzerinde büyük bir etki” yarattığını belirtti.

Gerilla Cihan, 16 Haziran'da Heftanîn'e yönelik başlatılan Türk işgal hareketine karşı gerillanın çok yönlü bir hazırlığa sahip olduğunu vurguladı.

Heftanîn’de bir çok alandaki direnişte yer aldığını ifade eden Cihan, gerillanın Türk işgal güçlerinin üzerine büyük bir cesaret ve fedai ruhla gittiğini kaydetti.

Gerillanın işgal güçlerini ülke topraklarından sökme inancı ve kararlılığına dikkat çeken Cihan, “bunun büyük bir moral verdiğini” sözlerine ekledi.

Özellikle kendisinin de yer aldığı Şeşdare, Şehid Cudi alanındaki direnişe değinen Cihan, şunları ifade etti:

''Zeryan arkadaş örnek verilebilir. Zeryan arkadaş düşman güçlerine karşı giderken, 'siz bu toprağa değil, ancak cenazeme basabilirsiniz' dedi. Zeryan gibi bir çok arkadaş orada aynı amaçla kendilerini feda etti. ‘Düşman güçleri asla topraklarımızı işgal edemez’ inancı ve kararlılığıyla her arkadaşımız Cenga Heftanîn'e katılım gösteriyor.

Her arkadaş kendi branşında, duruşuyla, büyük bir fedai ruhla düşmana yöneliyor. Her yönüyle savaşa bir hazırlık var, burada ya da başka bir yerde düşmanın başarılı olma imkanı yok. Düşmanın elindeki teknik bizde yok ama bizde irade, inanç, cesaret var ve bu da düşmanda yok.''

YJA Star gerillası Evindar Cihan, son olarak gerilla güçlerinin büyük bir fedai ruhla her yönüyle bir hazırlığa sahip olduğunu belirterek Türk işgalciliğinin başarılı olamayacağını kaydetti. Cihan, “Heftanîn Güney devriminin temelini oluşturacaktır” diye noktaladı.