YPG: Şahin Amed yoldaşımız kalp hastalığı sonucu şehit düştü

YPG Genel Komutanlığı, Şahin Amed adlı savaşçının, 11 Temmuz’da Hesekê’de kalp hastalığı sonucu şehit düştüğünü belirterek, "adını, halkımız ve ilerici dünya halklarının gönlünde,  altın harflerle kazımıştır" dedi.

YPG Genel Komutanlığı, “Rojava Kürdistanı devriminin öncü ve kahramanlarından, Şahîn Amed’in 11 Temmuz’da Hesekê kentinde kalp hastalığı sonucu şehit düştüğünü belirtti.

Komutanlık, “Şahîn Amed yoldaşımız Rojava devriminin başlangıcından beri büyük bir fedakarlık, emek ve tutku sahibi olmuştur. Devrim uğruna, ülkeleri için kendilerini feda eden bir çok kahraman gibi Şahin Amed yoldaş da yüksek bir yurtseverlik duygusuyla halka büyük hizmetlerde bulunmuştur. Kürdistan’ın bir çok bölgesinde mücadele yürütmüştür. YPG’nin kuruluş aşamasında durmadan ve yorulmadan çok sayıda Kürt ve Arap gencini eğitip yetiştirmiştir. Şahin yoldaş, 2011-2012 yıllarında Rojava devriminde askeri çalışmalarda ve savunma güçlerinin inşasında öncülük eden yoldaşlarımızdandı” dedi.

YPG Genel Komutanlığı açıklamasında şu hususlara da yer verildi:

“19 Temmuz 2012 tarihinde, Kobanê’nin özgürleştirilmesiyle Rojava devrimi başlamıştır. Şahin Amed yoldaşımız, Kobanê’nin özgürleştirilmesi mücadelesinde de büyük bir cesaret ve fedakarlıkla öncülük etmiştir. Şahin Yoldaş duruşu ve mücadelesiyle, binlerce Kürt gencinin mücadele saflarında yer almalarına sebep olan  devrimci bir mesaj olmuştur. Şahin yoldaş başta Serêkaniyê olmak üzere,  Rojava Kürdistanı’ndaki bütün bölgelerde kalmış ve çete örgütlerinin öncülüğünde gelişen tehlikelere ve tüm gericiliğe karşı komuta düzeyinde katılıp savaşmıştır. Şahin yoldaş Cizre bölgesindeki tüm hamlelerde yerini alarak tarihi sorumluluğundan asla geri adım atmamıştır.

Şahin Amed yoldaş, 11 Temmuz’da Hesekê’de hastalık sonucu şehit düşmüştür. Rojava Kürdistanı’nda eşsiz emeği ve çalışmalarıya, bir komutan ve devrimci olarak herkesten önce yönünü devrime çevirmiş, adını, halkımız ve ilerici dünya halklarının gönlünde,  altın harflerle kazımıştır. YPG Genel Komutanlığı olarak büyük devrimci Şahin Amed yoldaşımızı saygıyla anıyoruz. Onun yoldaşları olarak hayallerini gerçekleştireceğiz. Başta şehit yoldaşımızın ailesine ve tüm Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz.”